Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι: Αγγλική υπόθεση το Champions League!

Γιώργος Μάντζιος29 Μαΐου 2021

Το σπουδαιότερο παιχνίδι της σεζόν διαξέγεται απόψε στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο, με δύο αγγλικές ομάδες να μονομαχούν για το τρόπαιο του Champions League. Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Τσέλσι, μπροστά σε 16.500 θεατες, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από 6000 εισιτήρια, αλλά δυστυχώς να γίνονται επεισόδια χθες ανάμεσα στους οπαδούς τους. 

Η τυπικά γηπεδούχος Μάντσεστερ Σίτι συμμετέχει για 2η φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό τελικό, με την προηγούμενη να είναι το 1970 όταν κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, κερδίζοντας στον τελικό την Ρεάλ Μαδρίτης κι έχοντας αποκλείσει πιο πριν στα ημιτελικά την Τσέλσι! Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πάρει τα πάντα με τους «πολίτες», αλλά το Champions League παραμένει το... μεγάλο του απωθημένο. Πέρασε σχεδόν...σβηστά από τον όμιλο με πόρτο, Ολυμπιακό και Μαρσέιγ και στη συνέχεια στα νοκ άουτ παιχνίδια, απέκλεισε Γκλάντμπαχ, Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών.

Η Τσέλσι από την άλλη έχει κατακτήσει ήδη μια φορά το τρόπαιο, με προπονητή τον Ντι Ματέο το 2012, ενώ μετρά κι έναν χαμένο τελικό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Μόσχα το 2008. Ο Τόμας Τούχελ ήρθε και έφερε... άλλον αέρα στην ομάδα μετά την λύση της συνεργασίας με τον Φρανκ Λάμπαρντ και αρκετοί είναι αυτοί που πιστώνουν στον Γερμανό τεχνικό, το γεγονός ότι έφτασε η Τσέλσι μέχρι τον τελικό. Για να τα καταφέρει πέρασε πρώτη σε όμιλο με Σεβίλλη, Ρεν και Κράσνονταρ και στη συνέχεια απέκλεισε διαδοχικά Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο και Ρεάλ Μαδρίτης. Στο αγωνιστικό κομμάτι, επίσης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Ισπανός Ματέου Λαόθ.

Η μάχη των προπονητών

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει το προβάδισμα όχι μόνο στους τελικούς αλλά και στις αναμετρήσεις που έχει αντιμετωπίσει τον Τούχελ. Ειδικότερα, μετράει 4 νίκες απέναντι στον Γερμανό προπονητή. Από την άλλη πλευρά, ο πρώην κόουτς της Ντόρτμουντ τον έχει νικήσει 2 φορές στην τακτική σκακιέρα ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Πάντως οι 2 νίκες του Τούχελ έχουν έρθει πολύ πρόσφατα. Αρχικά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου η Τσέλσι επικράτησε με 1-0 και στη συνέχεια για το πρωτάθλημα, όπου κέρδισαν με 2-1 στο «Έτιχαντ».

Το φοβερό 14/15 του Πεπ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ο μάστερ τελικών με 14 κερδισμένους από τους 15 που έχουν συμμετάσχει οι ομάδες του. Τη μόνη φορά που δεν κέρδισε το τρόπαιο ήταν το 2011, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε το Κύπελλο Ισπανίας στη Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα, οι ομάδες του έχουν σκοράρει 34 γκολ και έχουν δεχτεί μόλις 5 στους τελικούς.

Ο Τόμας Τούχελ από την άλλη, μετράει 3 νίκες και 4 ήττες σε 7 τελικούς στην προπονητική του καριέρα. Έχασε τον πρώτο του για το Κύπελλο Γερμανίας το 2016 από τον Γκουαρντιόλα. Κατάφερε να κερδίσει αυτό το τρόπαιο, όμως, ένα χρόνο αργότερα κόντρα στην Άιντραχτ. Στη συνέχεια ως προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, έχασε το πρώτο του τον τελικό χάνοντας από τη Ρεν το Κύπελλο Γαλλίας. Ένα χρόνο αργότερα κέρδισε, όμως, τόσο το Κύπελλο Γαλλίας όσο και το Λιγκ Καπ. Ωστόσο, η καριέρα του στους Παριζιλάνους έκλεισε με το χαμένο τελικό του Champions League από τη Μπάγερν το περασμένο καλοκαίρι.

Τέλος, στην Τσέλσι απέτυχε να κερδίσει τη Λέστερ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.