Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης: Εφτάψυχη η Βασίλισσα

Χρύσανθος Δοβλέτογλου18 Απριλίου 2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης βγήκε νικήτρια από το ζευγάρι με την Μάντσεστερ Σίτι που πολλοί το... προόριζαν για τον τελικό του Champions League. Η βασίλισσα προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης στη διαδικασία των πέναλτι (κ.α. 1-1) και θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν που απέκλεισε την Άρσεναλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12' με τον Ροντρίγκο. Ο Βινίσιους έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Έντερσον, αρχικά δεν τον νίκησε, αλλά στην επαναφορά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Στα επόμενα λεπτά η πίεση της Μάντσεστερ Σίτι ήταν ασφυκτική και στο 19' ο Χάαλαντ με κεφαλιά έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι, πριν ο Μπερνάντο Σίλβα δεν μπορέσει να σκοράρει εξ' επαφής.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν εγκατασταθεί έξω από την περιοχή της βασίλισσας και την Ρεάλ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το ανοιχτό γήπεδο.

Τελικά, η Σίτι ισοφάρισε στο 76' με «κεραυνό» του Ντε Μπρόινε από την μικρή περιοχή, μετά από λάθος απομάκρυνση του Ρούντιγκερ, ο οποίος, ουσιαστικά, του έστρωσε την μπάλα. Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, χωρίς να καταφέρουν να βρουν το πολυπόθητο γκολ ούτε στο εξτρά 30λεπτο.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Λούνιν απέκρουσε δύο εκτελέσεις και ο Ρούντιγκερ ήταν ψύχραιμος στην τελευταία που έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά.

Τα πέναλτι:

Άλβαρεζ 1-0

Μόντριτς απόκρουση Έντερσον

Σίλβα απόκρουση Λούνιν

Μπέλιγχαμ 1-1

Κόβατσιτς απόκρουση Λούνιν

Λούκας Βάσκεθ 1-2

Φόντεν 2-2

Νάτσο 2-3

Έντερσον 3-3

Ρούντιγκερ 3-4

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι (112' Στόουνς), Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (112' Κόβατσιτς), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις (72' Ντοκού), Χάλαντ (91' Άλβαρες)

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καρβαχάλ (111' Μιλιτάο), Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (79' Μόντριτς), Ροντρίγκο (84' Ντίαθ), Μπέλιγχαμ, Βινίσιους (102' Βάθκεθ)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.