Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιουκάστλ: Ραντεβού τίτλου στο Γουέμπλεϊ

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2023

Σήμερα (26/2 18:30) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιουκάστλ θα τεθούν αντιμέτωπες στο Γούεμπλεϊ, διεκδικώντας το τρόπαιο του League Cup. Τελευταία κατάκτηση των «κόκκινων διαβόλων» χρονολογείται στην σεζόν 2016-2017 με προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο και αντίπαλο την Σαουθάμπτον την οποία είχε κερδίσει με 3-2.

Από την άλλη η Νιουκάστλ είναι ακόμα πιο... διψασμένη για τίτλο αφού ο τελευταίος δικός της σε οποιαδήποτε διοργάνωση βρίσκεται πίσω στο μακρινό 1969 με την κατάκτηση του Κυπέλλου Εκθέσεων. Εγχώρια οι «καρακάξες» πρέπει να γυρίσουν ακόμα πιο πίσω για να δουν τίτλο και το μακρινό 1955 όπου είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτυ στο Γούμπλεϊ.

Η Γιουνάιτεντ μετρά 9 τελικούς στον θεσμό από τους οποίους έχει κατακτήσει τους πέντε, ενώ η Νιουκάστλ μόλις μια φορά έχει ξαναβρεθεί σε τελικό, το 1976 εκεί όπου είχε ηττηθεί από την Μάντσεστερ Σίτυ. Ενώ οι δύο αποψινοί αντίπαλοι έχουν προϊστορία αφού είχαν ξαναπαίξει σαν ζευγάρι σε τελικό το 1999 σεζόν στην οποία οι  «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν το τρεμπλ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.