Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μήνυση στους δημιουργούς του Football Manager!

Metrosport Team23 Μαΐου 2020

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μήνυσε τους δημιουργούς του Football Manager για τη χρήση του ονόματος της ομάδας στο γνωστό βιντεοπαιχνίδι.

Ο ακριβής λόγος είναι η φερόμενη παραβίαση του εμπορικού σήματος, με την χρησιμοποίηση του brand του συλλόγου «εκτενώς καθ 'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Η καταγγελία είναι εναντίον της Sega Publishing and Sports Interactive (SI) - του εκδότη και του προγραμματιστή του δημοφιλούς game προσομοίωσης διαχείρισης ποδοσφαίρου.

Η Sega από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η χρήση του ονόματος του συλλόγου είναι «μια νόμιμη αναφορά στην ομάδα ποδοσφαίρου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ποδοσφαιρικό πλαίσιο» και χρησιμοποιείται από το Football Manager και στον προκάτοχό του, Championship Manager, από το 1992 «χωρίς καταγγελία από τον ενάγοντα».

Σε μια προκαταρκτική τηλεακρόαση την Παρασκευή (22/5), ο δικηγόρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σίμον Μαλινίκζ, τόνισε ότι «το όνομα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένα από τα πιο πολύτιμα και αναγνωρισμένα στον κόσμο».

Είπε, ακόμη, ότι οι πηγές χρημάτων που δημιουργούνται από την αδειοδότηση των ονομάτων και των λογότυπων είναι «πολύ σημαντικές» και «τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που διαθέτουν άδεια από τον ενάγοντα επωφελούνται από τη νικηφόρα κουλτούρα του συλλόγου και τις αξίες της επωνυμίας».

Ισχυρίστηκε, ότι «οι καταναλωτές περιμένουν να δουν την κορυφή δίπλα στο όνομα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μία αποτυχία ισοδυναμεί με παράνομη χρήση»!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.