Μαλάτος για το αντισυνταγματικό Μητρώο: «Η Βουλή έκανε λάθος- Ανησυχητικό το πως λειτουργεί η δημοκρατία στο σύνολό της»

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου Ανδρέας Μαλάτος, σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλής σχετικά με το Μητρώο του κ. Αυγενάκη, χαρακτηρίζοντάς την 100% αντισυνταγματική.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε: «Εγώ δεν θεωρώ ότι χρειάζεται πολιτική λύση, χρειάζεται νομική λύση. Δεν είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε αύριο όλα τα θέματα που έχουν προκύψει με νομικά προβλήματα. Ο νόμος είναι 100% αντισυνταγματικός, ο νόμος που επιβάλλει τις κυρώσεις. Κάτι που απαγορεύεται από το σύνταγμα ρητά. Όταν λέω νομική λύση, εννοώ ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Η Βουλή πρέπει να αναγνωρίσει ότι έκαναν λάθος ή δεν το αντιμετώπισαν και καθόλου το ζήτημα. Καμία επιτροπή δεν το αντιμετώπισε. Αυτό το πράγμα δεν το βλέπει κανένας;

Το σύνταγμα στο άρθρο 12 έχει βάλει δύο δικλείδες. Η πρώτη λέει πως δεν μπορεί μια ομάδα να περιοριστεί από διοικητική άδεια, όπως είναι ο ισχυρισμός της κυβέρνησης. Η δεύτερη
είναι πως δεν μπορείς να διαλύσεις ένα σωματείο παρά μόνο με διοικητική απόφαση.

Ωστόσο, αυτό που με ανησυχεί είναι το πως λειτουργεί το πολίτευμα, η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Εκεί είναι το πρόβλημα που πρέπει να μας ανησυχεί. Βλέποντας το πρόβλημα στον αθλητισμό, καταλαβαίνουμε και το πως λειτουργεί το πολίτευμα στο σύνολό της. Αυτή την στιγμή είμαι στη δύσκολη θέση να κάνω τέτοιες διαπιστώσεις για το πολίτευμα. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να κάνω την διαπίστωση της παραβατικότητας και της αντισυνταγματικότητας του κράτους του ίδιου. Και να δώσω δίκαιο στην ΕΠΟ για τα όσα ισχυρίζεται για το μητρώο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.