Μακρής: «Γιατί πρέπει να δίνουμε κάθε μήνα την ένδειξη κατανάλωσης σε ρεύμα και αέριο»

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Σταύρος Μακρής, σύμβουλος ενέργειας, έδωσε μέσω του Metropolis 95.5 τα φώτα του για τον βαρύ χειμώνα που μας περιμένει στη θέρμανση.

«Το ζω καθημερινά, έρχεται σαν καταιγίδα. Η θέρμανση θα είναι φωτιά. Το αέριο είναι αμαρτωλή ιστορία. Πριν δύο χειμώνες ήταν κοντά στα δύο λεπτά η κιλοβατώρα και φτάσαμε, πλέον, το κράτος να επιδοτεί εννιά λεπτά. Πέρσι τον χειμώνα είχε φτάσει στα 12-13 λεπτά, σκεφτείτε που μπορεί να είναι η τιμή φέτος. Είναι υπερπλασιασμός. Αφού δίνει τα εννιά λεπτά το κράτος, φέτος θα είναι πάνω από 15 λεπτά. Το αέριο δεν μπορεί να υπολογιστεί σε αντίθεση με το ρεύμα, γιατί η τιμή του αερίου μεταβάλλεται κάθε ημέρα. Ουσιαστικά υπολογισμό για το αέριο δεν μπορείς να κάνεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μην καταναλώνεις πολύ. Είναι ανάλογα πόσο κρυώνει ο καθένας» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Σίγουρα το αέριο θα είναι ένα 30% πάνω. Δεν μπορεί το κράτος να μείνει αμέτοχο, ανάλογα με την αύξηση θα επεμβαίνει και θα ρίχνει την τιμή σε ανεκτά όρια. Οπότε και 20 λεπτά να πάει, θα επιδοτεί εννιά και θα δίνεις 11. Θα είναι τα πενταπλάσια, απλά σε σώζει η κρατική παρέμβαση. 

Για το ρεύμα θέλω να εφιστήσω την προσοχή: Όσοι έχετε την δυνατότητα να δίνετε κάθε μήνα την ένδειξή σας, καλό είναι να την δίνετε, γιατί το κράτος επιδοτεί με βάση την κατανάλωση. Υπάρχει όριο 500 κιλοβατόρες. Αν δεν δώσεις ένδειξη, η εταιρεία θα βάλει έναντι. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν θα πέσει μέσα. Και στο τέλος, μπορεί να πληρώσεις την πραγματική κατανάλωση, αλλά η τιμή δεν θα είναι η ίδια. Καλό είναι αυτό να γίνεται και στο αέριο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.