Μάκος: «Αυτή ήταν η μαγκιά του Αλμέιδα στην ΑΕΚ»

Metrosport Team27 Μαΐου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Μάκος και μίλησε για την κατάκτηση του νταμπλ από την ΑΕΚ αλλά και το θέμα των τραυματισμών που απασχολούν τους ποδοσφαιριστές.

Ο Γρηγόρης Μάκος δήλωσε για τους τραυματισμούς για έναν ποδοσφαιριστή και τις δυσκολίες που τόνισε ο Ομάρ Ελ Καντουρί: «Θεωρώ απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν. Εγώ ήμουν από τους πολύ τυχερούς του ποδοσφαίρου, δεν είχα κάτι παρόμοιο όπως ο Ομάρ. Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να επανέλθεις όταν έχεις υποτροπή. Το έπαθα κι εγώ στην Καλαμάτα στο τέλος της καριέρας μου και το νιώθω».

Αν έχει να δώσει κάποια συμβουλή στους νέους ποδοσφαιριστές: «Αυτό που βλέπω είναι ότι πλέον έχουν αλλάξει τα χρόνια, αυτά που είχε η γενιά μου δεν υπήρχαν. Οι διατροφολόγοι, οι γιατροί, προοδεύουμε και παίρνει η μπάλα και το ποδόσφαιρο. Αυτό που βλέπω είναι ότι τα νέα παιδιά τελειώνει η σεζόν και ξεκινάν ατομικές προπονήσεις για την επόμενη. Και παιδιά που δεν έχουν ομάδα και αργούν να βρουν θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Έχουν πλέον τα “όπλα” να εξελιχθούν και να γίνουν καλύτεροι».

Αν ήταν δίκαιη η κατάκτηση του νταμπλ από την ΑΕΚ και ποιο ήταν το μυστικό: «Προς το τέλος της σεζόν έλεγα ότι αν η ΑΕΚ δεν πάρει το νταμπλ θα είναι αποτυχία. Σίγουρα το νέο γήπεδο ήταν ο τεράστιος παράγοντας και μετά συνέβαλαν τα υπόλοιπα. Όταν έχεις μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα είναι πολύ σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές. Τεράστια επιτυχία του προπονητή που κράτησε σε εγρήγορση και ετοιμότητα 27 άτομα και όποτε χρειάστηκε να παίξουν ήταν εκεί, όπως ο Τσούμπερ που δεν έπαιζε και τελικά έδωσε λύσεις σε πολλά παιχνίδια. Είναι μαγκιά του προπονητή και του τιμ του, τους έβλεπες στον πάγκο, είναι πολύ δύσκολο να χειριστείς τα αποδυτήρια σε μια τόσο μεγάλη ομάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.