Μαίρη Μπενέα: «Γιατί απαλλάχθηκε ο κ. Κοτσώνης»

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2020

Η Μαίρη Μπενέα σχολίασε μιλώντας στο Metropolis 95.5 την απαλλακτική απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για τον Αιμίλιο Κοτσώνη, πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την υπόθεση του Noor 1.

«Να μπω σε αυτό το τρένο αφού το επέλεξες. Ο κ. Κοτσώνης, πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συνεργάτης του Βσγγέλη Μαρινάκη, αθωώθηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, για την υπόθεση των 2.1 τόνων ηρωίνης του Noor 1. Μετά από πολύμηνη διαδικασία το Εφετείο κατέληξε σε απαλλακτική απόφαση λόγω ελαχίστων αμφιβολιών, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, που είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου. 

Πρωτόδικα είχε πολυετή κάθειρξη. Συμβαίνει αυτό, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως δικαστική πλάνη, γι' αυτό τον λόγο υπάρχει και ο δεύτερος βαθμός για να κρίνει νεότερα στοιχεία. Οι δικαστές έχουν φυσικά δικαίωμα να αλλάξουν την πρωτόδικη απόφαση. Τώρα μπορεί μόνο να γίνει αναίρεση της απόφασης και μόνο από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όχι κρίνοντας ένοχο ή αθώο τον κ. Κοτσώνη, αλλά να κρίνει ότι πάσχει η απόφαση» είπε αρχικά.

Συνέχισε τονίζοντας: «Υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά και, φυσικά, δικαιούται ο κ. Κοτσώνης να πανηγυρίζει, γιατί και γι' αυτόν ήταν ένα μεγάλο βάρος. Υπάρχει και μία άλλη υπόθεση που παραμένει ανοιχτή και παγωμένη στον ανακριτή Πειραιά κ. Πετρόπουλο και στην οποία είναι κατηγορούμενος ο κ. Μαρινάκης. Καλά κάνει και πανηγυρίζει, αλλά υπάρχει και αυτή που είναι εκκρεμής και παγωμένη. Πάει για τρία χρόνια. Θέλω να πω κάτι. Έχουμε το σημερινό παράδειγμα με τον 14χρονο μαθητή. Βγήκε τηλεοπτικά ο κ. Γεωργιάδης και έκανε πολιτική παρέμβαση στην δικαιοσύνη. Κινδυνεύει ένα 14χρονο παιδί και είπε πως είναι δυνατόν να έχει βρει στοιχεία η αστυνομία και να αμφισβητούν ο Δήμος και οι δικοί του την ένοχή του. Στην μία περίπτωση υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και στην άλλη όχι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.