Μάχεται με την αγωνιστική ανισορροπία και την συντήρηση ενός ελλιπούς ρόστερ

Αρις Νικολάκης07 Φεβρουαρίου 2022

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Διαφωνείτε; Τον αγώνα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός να δείτε! Με γκολ του Ίνγκι Ίνγκασον και …γκολάρα του Ζοάν Σάστρε ο «δικέφαλος» δεν επέτρεψε στους «πράσινους», να του κόψουν τα φτερά.  Κι ανέτρεψε πανηγυρικά τα δεδομένα στην Τούμπα

Ακόμη κι εάν χρειάσθηκε να περάσουν 77 λεπτά από τη σέντρα του αγώνα και 71 από το ο-1 των φιλοξενούμενων… Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν δίκαια. Είχαν κακό ξεκίνημα. Το Α΄ ημίχρονο ήταν από τα χειρότερα τους. Κι ας λέει ο Ραζβάν Λουτσέσκου το αντίθετο. Δικαίωμα του, στο κάτω – κάτω της γραφής. Το Β΄ - με τις διορθωτικές αλλαγές του Ρουμάνου προπονητή – οι γηπεδούχοι ανέπτυξαν ενεργητικό παιγνίδι. Οι φιλοξενούμενοι υποχρεώθηκαν σε παθητικό. Κι η ανατροπή ήταν αναμενόμενη! 

Η παρουσία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν η πρώτη διορθωτική ορθή κίνηση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Και κέφια και δυνάμεις είχε ο «αρτίστας». Έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ. Δεν έφθασε πάντως, στην ισοφάριση παρά μόνον, όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έκανε και τρεις ακόμη διορθωτικές κινήσεις. Κι έδωσε στην ομάδα του ακόμη περισσότερη ενέργεια.

Οφείλουμε όμως, να τονίσουμε πως μετά το 45ο λεπτό μέτρησε και το καθαρό μυαλό των γηπεδούχων. Η αλήθεια είναι πως οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με …αυτό! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, βλέπετε. Μέχρι το 45ο λεπτό ο Παναθηναϊκός επωφελήθηκε από το θολωμένο μυαλό του ΠΑΟΚ. Μετά; Επανήλθε η διαύγεια στο μυαλό του ΠΑΟΚ. Έγιναν – σημαντικότατο γεγονός – κι οι συνήθεις διορθωτικές αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου. Άλλαξαν τα δεδομένα στη Τούμπα. Δεν άντεξε ο Παναθηναϊκός. Ηττήθηκε φυσιολογικά… 

Η ανατροπή βέβαια, προσδίδει στη νίκη του ΠΑΟΚ ωφέλειες πολλές και ποικίλες. Ήτοι, πέραν των τριών βαθμών κτίζει ψυχολογία. Με αυτοπεποίθηση και κουράγιο ενόψει της συνεχούς ανηφόρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων του με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Κρατούμε από τον χθεσινό αγώνα, την πλάτη της άμυνας στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Την προσπάθεια του Αντόνιο Τσόλακ (με το δοκάρι στο 25ο λεπτό)  σε μία περίοδο κατά την οποία η ομάδα του δεν πατούσε καλά. Το εκπληκτικό γκολ του Ζοάν Σάστρε. Το δεύτερο του Ισπανού υψηλού επιπέδου ποιότητας. Δε θυμόμαστε άλλον νεοφερμένο αμυντικό παίκτη τόσο γρήγορα, να δικαιώνει τη μεταγραφή του… επιθετικά!

Κρατούμε ακόμη, την εμφάνιση του Ίνγκι Ίνγκασον. Και βέβαια, ένα ακόμη γκολ του διεθνούς Ισλανδού. Τεράστιας σημασία η παρουσία του.

Και τέλος κρατούμε, τη μάχη την οποία δίνει με τον χρόνο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, για να βρει ισορροπία στις αρχικές επιλογές του. Δεν την βρίσκει. Δεν του βγαίνουν πολλές. Βρίσκει όμως, διορθώσεις. Μάχεται με την αγωνιστική ανισορροπία ουκ ολίγων ντεφορμέ παικτών του. Όπως με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς επί παραδείγματι. Υπό αντίξοες συνθήκες καθώς οι …υπέρβαρες υποχρεώσεις τον υποχρεώνουν σε συντήρηση ενός ελλιπούς ρόστερ. Για το οποίο φέρει ευθύνη κι αυτός…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.