Μαγκώτσιος: «Ταλέντα υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει θέληση από τις ομάδες»

Metrosport Team29 Απριλίου 2022

Ο Χρήστος Μαγκώτσιος Μακεδονικός, υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος και ακαδημιών στον Μακεδονικό, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95,5.

Αναλυτικά

Για το τουρνουά που οργάνωσε ο Μακεδονικός:

«Έγινε προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους για να επιτευχθεί ένα πολύ μεγάλο γεγονός, για τις ηλικίες αυτές. Μετείχαν παιδιά γεννημένα από το 2007 ως το 2011. Περίπου στα 300 παιδιά πήραν μέρος στο τουρνουά. Οι τελικοί έγιναν χθες. Ήρθαν ομάδες από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός από την Αθήνα. Είχαν δηλώσει πολλές ομάδες συμμετοχή. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό και παρά το χαμηλό της ηλικίας τους, δείξανε θετικά στοιχεία».

Για το εάν υπάρχει ταλέντο:

«Τα 11 τελευταία χρόνια είμαι στο αναπτυξιακό κομμάτι. Υπάρχουν ταλέντα. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η θέληση, ο σχεδιασμός. Δεν ρίχνουνε αυτά τα παιδιά σε υψηλό επίπεδο. Οι προπονητές θα πρέπει να ρισκάρουν την συμμετοχή παιδιών. Ταλέντο υπάρχει, απλά δεν υπάρχει η θέληση να ρίξουν τα παιδιά αυτά σε επίπεδο Α2 και Α1. Είναι λίγοι αυτοί που παίζουν».

Για το τι φταίει για τη μη χρησιμοποίηση νεαρών παικτών:

«Πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες. Εάν διοικούσα μια ομάδα θα έλεγα πως πρέπει να παίξουν παιδιά 17-18 χρονών. Οι ευρωπαϊκές ομάδες λειτουργούν έτσι, εμείς κάτι δεν κάνουμε σωστά. Δεν είναι σωστό να τους αντιγράψουμε».

Για τον Μακεδονικό και τον στόχο του:

«Στον Μακεδονικό θέλουμε να δώσουμε έναν δρόμο, έναν οδηγό στα νεαρότερα παιδιά, με την συμμετοχή τους στο ανδρικό του Μακεδονικού. Θέλουμε να τους σπρώξουμε προς τα εκεί. Εάν ένα παιδί ξεπεταχτεί, τότε δεν θα του κόψουμε το δρόμο».

Για την Α1:

«Στεναχωριέμαι για τον Ηρακλή, μ' αρέσει η νοοτροπία του Λαυρίου που βάζει νέους παίκτες, όπως και ο Άρης το κάνει μερικές φορές. Από τον ΠΑΟΚ θα περίμενα περισσότερα. Δεν παρακολουθώ πολύ Α1». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.