Μαέστροι και MVP

Γιώργος Πετρίδης20 Μαρτίου 2020

Με την πραγματοποίηση των πλέι οφ και των πλέι άουτ αναπόφευκτα να βρίσκονται «στον αέρα», το μόνο δεδομένο σε σχέση με τη φετινή σεζόν είναι η κανονική περίοδος. Το metrosport.gr έβαλε κάτω, «ξεψάχνισε» και συγκέντρωσε τις κορυφαίες ατομικές και ομαδικές επιδόσεις αλλά και τα αρνητικά ρεκόρ που άφησε πίσω της η διαδικασία των 26 αγωνιστικών. Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισαν δύο ποδοσφαιριστές που ηγούνται των ομάδων των δύο πρώτων θέσεων. Βάσει των αριθμών ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Γιόσιπ Μίσιτς ήταν οι κορυφαίοι της κανονικής περιόδου.

Ο Γάλλος με index -το σύστημα αξιολόγησης- 0.319 και ο Κροάτης με 0.263 ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις όλων όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε και τις κορυφαίες επιδόσεις της μιας βραδιάς. Ιδού λοιπόν...

ΓΚΟΛ: Τρεις ποδοσφαιριστές σημείωσαν από τρία γκολ σε ένα παιχνίδι. Ο Νέλσον Ολιβέιρα στο 5-0 της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου στη 13η, ο Γιουσέφ Ελ-Αραμπί στο 4-0 του Ολυμπιακού στη Λαμία για τη 18η και ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς στο 3-0 της Λάρισας επί του Αστέρα για την 26η αγωνιστική.

ΑΣΙΣΤ: Η κορυφαία επίδοση τελικών μεταβιβάσεων που οδήγησαν σε γκολ ήταν αυτή που μοιράστηκαν ο Λάζαρ Ρόμανιτς και ο Χιλάλ Σουντανί έχοντας από τρεις ασίστ στο παιχνίδι της Λαμίας με τη Λάρισα στη 10η και σε εκείνο του Ολυμπιακού στην Τρίπολη για τη 14η αγωνιστική αντίστοιχα.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ: Ήταν από εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες η μπάλα απλά δεν μπαίνει μέσα. Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης είχε οχτώ τελικές προσπάθειες στο ματς του ΟΦΗ με τον Βόλο στην 7η αγωνιστική, όμως οι Θεσσαλοί ήταν εκείνοι που πήραν τη νίκη με 2-1.

ΛΑΘΗ: Ο Μάρκο Λιβάγια έκανε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 19 λάθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παρότι η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη με 1-0.

ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ: Πέντε ποδοσφαιριστές μοιράστηκαν την κορυφαία επίδοση. Βελλίδης, Κρίστινσον, Μελίσσας, Σωτηρίου, Αμπάντ και Μέγερι είχαν από οχτώ.

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: Από 11 φορές έκλεψαν την μπάλα ο Μάτιτς της Λάρισας στην 4η, ο Διούδης του Παναθηναϊκού στην 9η και στην 25η, ο Ίνγκασον του ΠΑΟΚ στην 9η και ο Δημούτσος της Λαμίας στη 12η αγωνιστική.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑΤΩΝ: Ο Χιλάλ Σουντανί είχε την κορυφαία επίδοση γεμισμάτων. Μέτρησε 4/4 στο ματς του Ολυμπιακού στην Τρίπολη όπου είχε και τρεις ασίστ.

Ο Γιόσιπ Μίσιτς ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις κορυφαίες επιδόσεις τόσο των εύστοχων γεμισμάτων όσο κι αυτών των περισσότερων προσπαθειών για γέμισμα προς την αντίπαλη περιοχή. Ο Κροάτης είχε 12/23 στην εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης με 2-0 για τη 13η αγωνιστική.

Ένας παίκτης του Άρη σημείωσε την κορυφαία επίδοση της σεζόν στις σωστές πάσες. Ήταν ο Χαβιέ Ματίγια από τα πόδια του οποίου έγιναν 37 σωστές μεταβιβάσεις στην ισοπαλία των «κιτρινόμαυρων» στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο με 1-1 για την 9η αγωνιστική.

Ο Μιγκέλ Μεγιάδο έχασε το μέτρημα στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τη Λαμία της τελευταίας αγωνιστικής. Μία, δύο, τρεις, συνολικά 10 φορές οι παίκτες της Λαμίας τον σταμάτησαν με φάουλ. Ήταν η κορυφαία σχετική επίδοση της σεζόν. Στον αντίποδα το ρεκόρ των περισσότερων φάουλ εις βάρος τους, μοιράστηκαν οι Ολιβέιρα, Σιμόες και Λιβάγια που έκαναν από οχτώ σε έναν αγώνα.

Τρεις παίκτες μοιράστηκαν την κορυφαία επίδοση τελικών προσπαθειών με κεφαλιά. Ο Φραν Βέλεθ -στο Άρης-Λάρισα της 5ης- ο Ροτζέριο Τουράμ -στο Λαμία-Βόλος της 9ης- και ο Κάρολ Σφιντέρσκι -στο ΠΑΟΚ-Ξάνθη της 13ης αγωνιστική- είχαν από τέσσερις κεφαλιές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.