Μάχη με τον χρόνο και το χρήμα για την ΚΑΕ Άρης

Metrosport Team31 Μαΐου 2022

Με την έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας αλλά και την κάλυψη της δεύτερης εγγυητικής επιταγής (80.000 ευρώ) η ΚΑΕ Αρης προσπαθήσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αδειοδότησής της στην Basket League της ερχόμενης περιόδου και ταυτόχρονα όμως έχει να κοιτάξει και τις ανεξάντλητες αμαρτίες του παρελθόντος.

Χθες για παράδειγμα, επιβλήθηκε και δεύτερο ban (μετά από αυτό του Ντέβιν Μαρμπλ) λόγω της οφειλής στον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς η οποία είναι περί των 40.000 ευρω. Η απόφαση του BAT δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς οι «κίτρινοι» υποχρεωτικά τρέναραν την υπόθεση του Ελληνα φόργουορντ διότι ήταν αναγκαίο να τακτοποιήσουν άλλες υποθέσεις. Προφανώς θα πρέπει να τη διαχειριστούν στις προσεχείς ημέρες και όπως σημειώθηκε από την ΚΑΕ… «τόσο η οφειλή στον Γιάνκοβιτς όσο και αυτή στον Μαρμπλ είναι εντός των προτεραιοτήτων». Χθες επίσης καταβλήθηκε ένα ποσό της τάξεως άνω των 70.000 ευρώ για να εκδοθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα το οποίο προήλθε μέσα από τη χρηματοδότηση της εταιρίας. Εκτιμάται ότι εντός των επόμενων δύο ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την ανταπόκριση της εταιρίας σε όλα τα κριτήρια.

Η υπόθεση δεν είναι απλή γιατί χρειάζεται ένα ποσό της τάξεως άνω των 250.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης εγγυητικής). Όπως έχει σημειώσει κατ’ επανάληψη η «Μ», τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν πετύχαινε το εγχείρημα της ανοιχτής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αλλά το ποσό που συγκεντρώθηκε μέσα από την αγορά των μετοχών δεν διαφοροποιεί τα δεδομένα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι λογικό να έχει μπει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Γιάννη Καστρίτη, οι επιτελείς της ΚΑΕ φανέρωσαν την πρόθεση υπογραφής νέου συμβολαίου για 1+1 χρόνια αλλά από τη στιγμή που δεν ήταν σε θέση να καταθέσουν δεδομένα, η κουβέντα μετατέθηκε για τα τέλη της εβδομάδας. Στα δεδομένα συμπεριλαμβάνεται το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς έως και η προοπτική επιστροφής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή άπαντες στην ΚΑΕ έχουν επικεντρωθεί στο ζήτημα της αδειοδότησης, αυτό καίει εξάλλου έπειτα από την απόφαση της ΕΟΚ για τον εναρμονισμό του καταστατικού της με το αντίστοιχο της FIBA το οποίο απαγορεύει την έκδοση δελτίων σε περίπτωση που υπάρχουν ατακτοποίητα χρέη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.