Λυγίζει στην πίεση, απίστευτος ο κατήφορος

Metrosport Team11 Οκτωβρίου 2022

Χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης αυτό που συμβαίνει από την αρχή της σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι εύκολο να εξηγήσει κανείς, πως ενώ η ομάδα προηγείται στο σκορ, δεν κατορθώνει να διατηρήσει το προβάδισμα. Και επιπροσθέτως δέχεται γκολ από τον αντίπαλο στις καθυστερήσεις.  Μοιάζει να είναι ανεξήγητο, όμως όλα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο έχουν μία λογική εξήγηση. 

Στη Λιβαδειά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομώνυμη ομάδα ισοφάρισε τον Δικέφαλο. Θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ όμως ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, άλλαξε η απόφαση του Μανούχου για το πέναλτι που αρχικά υπέδειξε, από την συνδρομή του VAR. Στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Διαμαντή. Και απώλεσε δύο πολύτιμους βαθμούς. Άλλους δύο βαθμούς έχασε προχθές.

Αυτούς τους τέσσερις πόντους εάν τους είχε από τα ματς με τον Λεβαδειακό και τον ΟΦΗ, τώρα θα βρισκόταν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς συγκομιδή. Τώρα όμως είναι πέμπτος και….καταϊδρωμένος.

Γκολ στις καθυστερήσεις είχε δεχθεί και στο ματς με τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Στο 92ο λεπτό από τον Τζοβάρα. Σε εκείνο το ματς, ευτύχησε να σκοράρει στο 96ο λεπτό με τον Νάρεϊ και κέρδισε με 2-1.

Ακόμη και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0. Όμως έπαθε μπλακ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε καθαρά από τον αντίπαλό του.

Γιατί όμως ο ΠΑΟΚ λυγίζει στην πίεση; Σύμφωνα με όσα λέει ο Λουτσέσκου και υποστηρίζουν οι συνεργάτες του, οι παίκτες δεν έχουν αυτοπεποίθηση στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα. Και λυγίζουν. Αντί να αμυνθούν σωστά…. πελαγοδρομούν. Έμπειροι και μή. Λες και παθαίνουν εκείνα τα δύσκολα λεπτά, ένα ολικό μπλάκ άουτ.

“Πέρυσι έδιναν το 150%”

Είπε και μία φράση που συζητήθηκε έντονα ο Λουτσέσκου. Ότι οι παίκτες του, την περσινή σεζόν, έδιναν το 150% των δυνατοτήτων τους. Φέτος, όχι. Από μόνη της, η δήλωση αυτή, αποτελεί και μία μομφή στους παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ.

Είναι όμως ξεκάθαρα ευθύνη του προπονητή να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Να πείσει τους παίκτες του για το αντίθετο. Να βοηθήσει την ομάδα με τις επιλογές του. Κακά τα ψέματα, για να αλλάξει η κατάσταση, θα πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ ένα αποτέλεσμα που θα τον βοηθήσει να αντιστρέψει το κλίμα. Για παράδειγμα: Να πάει στο Καραϊσκάκη και να κερδίσει. Αυτό θα είναι το ιδανικότερο. Μπορεί όμως να αντιστρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί; Ασφαλώς και μπορεί. Ο ΠΑΟΚ στο παρελθόν είχε βρεθεί σε δύσκολες στιγμές. Και αντέδρασε. Καλείται να το δείξει και τώρα. Ο Λουτσέσκου, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα στην Λιβαδειά, που είναι το τρίτο συνεχόμενο για την ομάδα, παρά την έντονη κριτική και αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, λέει πως πιστεύει στην ανάκαμψη και την αλλαγή της εικόνας και κυρίως των αποτελεσμάτων. Μένει να φανεί μέσα στο γήπεδο, από το αμέσως επόμενο παιχνίδι, ποια είναι τα ψυχικά αποθέματα του προπονητή, των συνεργατών του και των παικτών της ομάδας για να ανταποκριθούν στην πίεση ενός ακόμη δύσκολου αγώνα που τους περιμένει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.