Λουτσέσκου στους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Έτσι σας θέλω έως το τέλος»

Metrosport Team04 Μαρτίου 2022

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης, Κώστας Πετρωτός

Μία γροθιά είναι μέσα στον ΠΑΟΚ, μία οικογένεια όπως δηλώνουν οι παίκτες και ο προπονητής, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις τους μέσα στο γήπεδο, όπως κυρίως ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός πολύ δύσκολου αγώνα στο ΟΑΚΑ, παρότι αγωνίστηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Η εικόνα του Ραζβάν Λουτσέσκου να υψώνει τα χέρια του στον Αττικό ουρανό μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ δείχνει τα έντονα συναισθήματα που τον διακατείχαν και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε, με τους συνεργάτες του, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν ήθελε να χάσει με τίποτα, το είπε στις δηλώσεις του, ήθελε μάλιστα να κερδίσει και με τις αλλαγές που έκανε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, αλλά σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε αυτό το παιχνίδι, όπως ήθελε ο προπονητής του. Οπως είχε ζητήσει εδώ και καιρό στα αποδυτήρια, όπως είχε καταγράψει η Metrosport στο αναλυτικό και εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ που σας παρέθεσε.

Μόλις πριν από ενάμιση μήνα, ο Λουτσέσκου είχε εκφράσει δημόσια παράπονα για την ατομικότητα ορισμένων παικτών, για το γεγονός ότι δεν ενεργούσαν ομαδικά. Το μήνυμα πέρασε. Και το βράδυ της Κυριακής, εάν έβλεπε κάποιος τον Λουτσέσκου θα νόμιζε ότι κέρδισε.

Μάλιστα έλεγε στους παίκτες με εμφατικό τρόπο: “Ετσι σας θέλω σε κάθε παιχνίδι. Θέλω να είμαστε ομάδα, από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο κάθε αγώνα. Να λειτουργούμε με ομαδικότητα για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Και σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε για την νίκη”.

Ο Ρουμάνος κατέστησε σαφές ότι ακόμη και με αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει. Και το παράδειγμα στο ΟΑΚΑ δείχνει πως ο ΠΑΟΚ βγάζει αντανακλαστικά, είναι ομάδα και έτσι πρέπει να λειτουργήσει έως το τέλος και στις τρεις διοργανώσεις. Για να μειώσει την διαφορά από τον πρώτο, για να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή έξοδο μέσω της δεύτερης θέσεως, για να προχωρήσει στο Κύπελλο στον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο, για να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την Ευρώπη. Ολα αυτά, για να επιτευχθούν πρέπει η ομάδα να έχει ισορροπία.

Ο ΠΑΟΚ έκανε βήματα προόδου, οι ατομισμοί περιορίστηκαν, λειτουργεί πιο ομαδικά και συνεχίζει. Ο Λουτσέσκου θα ήθελε την νίκη στο ΟΑΚΑ για να εξασφαλίσει από τώρα την δεύτερη θέση και την Ευρώπη, χωρίς να πιέζεται στα πλέι οφ. Και πάλι όμως, με την διαφορά που έχει ο ΠΑΟΚ από τον τρίτο, μπορεί να κάνει μία πολύ καλή διαχείριση του υλικού για να ανταποκριθεί η ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.