Λουτσέσκου: «Με ώθησε η ψυχή μου να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team27 Μαΐου 2021

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καλεσμένος του Μιχάι Μιρόνιτσα σε εκπομπή, μιλώντας για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ. «Το ποσό δεν είναι των 1,8 εκατομμυρίων ετησίως, αυτό αφορά όλο το προσωπικό. Για εμένα και το τιμ μου, είμαστε οκτώ άτομα. Είναι το καλύτερο συμβόλαιο στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια διαφορά. Δεν μου άρεζε ποτέ να μιλάω για προτάσεις, έγινα προπονητής του ΠΑΟΚ και θα ήθελα να μιλήσω μόνο για αυτό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε:

«Ο ΠΑΟΚ έμεινε στην ψυχή μου, ήταν η πιο όμορφη περίοδος της ζωής μου. Δεν υπάρχει κάποιος που να με έπεισε, απλά με έσπρωξε η καρδιά μου. Στην Αλ Χιλάλ ήταν υπέροχα, όλα δούλευαν επαγγελματικά. Μας αρέσει η Ελλάδα, είναι όμορφη με αισιόδοξη ατμόσφαιρα. Βγαίνουμε στο δρόμο και νιώθουμε ότι ζούμε. Ήταν μια υπέροχη επαγγελματική διετία. Για να κερδίσουμε μετά από τόσα χρόνια, δημιουργήθηκαν κάποιες εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας, αφήσαμε φίλους...»

Σχετικά με το ιταλικό πρωτάθλημα τόνισε: «Δεν είναι εύκολο στη δεύτερη κατηγορία, ειδικά στην Ιταλία. Είναι ακόμη πιο δύσκολο εκεί. Εκεί, σε σύγκριση με τη Serie A, είναι μια μάχη των προπονητών. Υπάρχει επίσης η αξία των παικτών που κάνουν τη διαφορά, αλλά πέρα ​​από αυτό είναι δύσκολο. Εάν δεν πιάσεις τις πρώτες θέσεις για άμεση άνοδο, τότε η αποστολή είναι ακόμη πιο δύσκολη στα πλέι-οφ. 

Η Ιταλία δεν καταφέρνει πλέον να επιβληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά το ιταλικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Θα το αποκαλούσα το πιο διεστραμμένο ποδόσφαιρο. Όλοι γνωρίζουν τακτική, οι παίκτες έχουν πολύ καλύτερο επίπεδο τακτικής από τους υπόλοιπους. Σε άλλα πρωταθλήματα, οι παίκτες δυσκολεύονται να το αποδεχτούν, ή αν αποδεχτούν δεν είναι πολύ χαρούμενοι που εργάζονται πολύ τακτικά. Αλλά στην Ιταλία είναι νόμος για αυτούς...» 

Για τις προσφορές που είχε από την Ιταλία σημείωσε: «Είχα ελπίδες. Πιθανώς αν είχα περισσότερη υπομονή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα είχα μια σημαντική ευκαιρία να δουλέψω εκεί. Αλλά είμαι ελεύθερος από τις 14 Φεβρουαρίου και άρχισα να νιώθω ανυπόμονος. Ήθελα να καθορίσω το μέλλον μου και να πάω στη δουλειά, αυτός είναι ένας από τους λόγους που με οδήγησαν να επιλέξω γρήγορα». 

Τόνισε ότι: «Ο ΠΑΟΚ με την άφιξη του νέου ιδιοκτήτη έχει αναπτυχθεί και έχει γίνει μεγάλη δύναμη στην Ελλάδα. Είναι η ομάδα που μπορεί περισσότερο από τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ να σταματήσει την υπεροχή του Ολυμπιακού. Είναι δύσκολο αλλά θα παλέψω και όλη αυτή η κατάσταση κατά την άποψή μου, μπορεί να με βοηθήσει να δημιουργήσω μια ειδική κατάσταση αγώνα και κίνητρο σε επίπεδο ομάδας.

Η επιτυχία εξαρτάται από το τι θα κάνουμε, πόσα κίνητρα και πόση επιθυμία θα έχουμε. Γνωρίζω ότι είναι τεράστια ευθύνη για μένα, οι άνθρωποι περιμένουν τα πράγματα να είναι ακριβώς όπως αυτά που άφησα πριν από δύο χρόνια. Όμως έχει περάσει ο χρόνος, κάποιοι παίκτες έχουν φύγει, όλα θα είναι καινούργια. Δεν υπάρχουν παρόμοιες καταστάσεις. 

Ο πατέρας μου έφυγε από την Σαχτάρ το 2014. Ήταν ελεύθερος και ήταν διαφορετική κατάσταση όταν τον αναζήτησε η Ντιναμό Κιέβου. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Όταν είστε επιτυχημένοι και μεγάλοι, είναι φυσιολογικό να έχετε σεβασμό από επαγγελματικής άποψης».

EXCLUSIV | "Eu nu il consider antrenor!" Razvan Lucescu a explicat momentul controversat cand seful lui PAOK a coborat cu pistol pe teren in timpul meciului pe www.sport.ro
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.