ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Λουτσέσκου: «Τη Δευτέρα είπε όχι για Νόριτς ο Σαββίδης - Δεν είναι επιλογή η ήττα»

Metrosport Team11 Αυγούστου 2021

Σίγουρος ότι η ομάδα του θα εμφανιστεί κατάλληλα προετοιμασμένη και θα πάρει την πρόκριση εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου ενώ παράλληλα τόνισε ότι ήταν η ευκαιρία του Τζόλη να κάνει κάτι που ήθελε πολύ. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν βλέπει δίψα στα μάτια των παικτών: «Βλέπω τεράστια θέληση για να προκριθούμε»

Για το αν τον επηρεάζει η πορεία των άλλων ελληνικών ομάδων: «Θεωρώ ότι είναι κρίμα αυτό που συνέβη. Οι ελληνικές ομάδες είχαν ανώτερη ποιότητα και αφορούσε άλλους παράγοντες η μη πρόκριση τους. Αυτό δεν μας επηρεάζει εμάς». 

Για το παιχνίδι και την ήττα στο Δουβλίνο: «Θα πρέπει να μπούμε με αποφασιστικότητα και να παλέψουμε για την πρόκριση. Θα πρέπει να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Αυτή θα μας φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο θέλησης και αποφασιστικότητας που ακόμη και αν δεν είμαστε καλοί, θα μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτό συνέβη τη δεύτερη χρονιά που πήραμε το νταμπλ. Είχε ξεκινήσει από την πρώτη μετά το ματς με την Ξάνθη. Συνεχίζουμε για να χτίσουμε την ίδια νοοτροπία. 

Άκουσα διάφορες ερωτήσεις προς τον Κρέσπο, έχουμε ακούσει πολλές αναλύσεις. Στην πραγματικότητα είναι περίπλοκο γιατί αν σκεφτούμε ότι με τα ίδια λάθη παίρναμε την νίκη, ο κόσμος θα μιλούσε διαφορετικά για αυτό τον αγώνα. Κάναμε 1-2 λάθη και χάσαμε την αυτοπεποίθηση που είχαμε στην αρχή του ματς. Χάθηκε ο αγώνας γιατί δεν είχαμε τον έλεγχο και την σωστή διαχείριση, αρχίσαμε καλά αλλά μετά χάσαμε την αυτοπεποίθηση. Αν είχαμε διαφορετικό επίπεδο αυτοπεποίθησης, ως ομάδα γενικά όχι ατομικά, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. 

Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση, Πρέπει να δούμε και τι κρύβεται πίσω από το αποτέλεσμα αυτό και θα πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει».

Για το αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο: «Δεν περιμένω να δω ατομικά λάθη. Έγιναν δυο εκεί. Το πρώτο ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι και το δεύτερο η έλλειψη υπομονής και αξιολόγησης σε κάποιες καταστάσεις. 

Τα λάθη που κάναμε είναι οι ευκαιρίες που δημιουργεί ο αντίπαλος. Θεωρώ ότι ο αντίπαλος είχε μια ευκαιρία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι υπόλοιπες ήρθαν από δικά μας λάθη. Αντίθετα, εμείς είχαμε πέντε έξι ευκαιρίες. 

Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε. Περιμένω να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα κάνουμε. Στο Δουβλίνο είχαμε 65% κατοχή και ευκαιρίες, μπορούμε να πούμε ότι κάναμε καλό παιχνίδι αλλά όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Θα είμαι απόλυτα έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι».

Για την επιστροφή στην Τούμπα με κόσμο: «Η παρουσία του κόσμου είναι καταλυτική. Ο τρόπος που υποστηρίζουν την ομάδα και η ενέργεια τους είναι σημαντική. Για μένα είναι το πρώτο παιχνίδι, δεν αισθάνομαι κάτι ξεχωριστό. Η ψυχή μου ήταν πάντα εδώ. Το μυαλό μου είναι πως θα κερδίσουμε το παιχνίδι». 

Για τις μεταγραφές: «Ξέρετε πώς είμαι. Δεν μιλάω για αυτά τα θέματα. Σίγουρα δεν είναι όλα τέλεια, όχι μόνο σε εμάς αλλά και στις άλλες ομάδες. Θέλω ένα σύνολο και να τελειώσει όσο πιο σύντομα. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί εσωτερικά και έξυπνα. Όταν ανέφερα ότι δεν είμαστε έτοιμοι, δεν αναφερόμουν στις μεταγραφές αλλά εννοούσα το πως θα είναι η ομάδα σε τρεις μήνες. 

Οι λεπτομέρειες αυτές αφορούν και το πως θα είναι ο Κούρτιτς, ο Νέλσον, ο Κάρολ μετά από 1,5 μηνα προετοιμασίας, πως θα γίνει η ομάδα όταν θα έχει ένα πρόγραμμα. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία των παικτών. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προετοιμασία στην Ολλανδία αλλά δεν υπάρχει πίεση σε αυτή τη φάση. Τα αποτελέσματα στα φιλικά ήταν ενθαρρυντικά. Είμαι αισιόδοξος για το τι θα κάνει η ομάδα όταν θα είναι έτοιμη».

Για το πόσο έτοιμη θα είναι η ομάδα: «Σαν εβδομάδα ήταν τέλεια. Μας φέρνει ένα βήμα μπροστά όχι μόνο στο φυσικό κομμάτι αλλά και στις συζητήσεις που έγιναν. Μια ομάδα που θα παλεύει για τίτλους θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και υπευθυνότητα. Όταν είσαι 25 βαθμούς πίσω κάτι πάει στραβά σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε σε μια κατάσταση που προσπαθούμε να φτιάξουμε την αυτοπεποίθηση και να φτιάξουμε το πνευματικό κομμάτι γιατί ποιοτικά είμαστε καλά. Θέλουμε να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Θέλουμε να έχουμε τρια παιχνίδια την εβδομάδα και αυτό θα μας βοηθήσει να χτίσουμε κάτι καλύτερο. Όλοι καταλαβαίνουν τη σημαντικότητα του παιχνιδιού και οι παίκτες δείχνουν τη θέληση και θα είμαστε προετοιμασμένοι». 

Για μεταγραφή Τζόλη: «Είναι μια φανταστική κατάσταση για τον ίδιο. Είναι όνειρο που πραγματοποιείται. Τι άλλο να του πούμε; Του ευχόμαστε τα καλύτερα και να αποκτήσει σταθερότητα στη Νόριτς και στο πρωτάθλημα γενικότερα».

Για το αν θα μπορούσαν να πείσουν τον Τζόλη να μείνει περισσότερο: «Αν η Guardian ερχόταν και σου έδινε την ευκαιρία να δουλέψεις στο κορυφαίο επίπεδο, με πολλά περισσότερα λεφτά τι θα έκανες (σ.σ γελάει); Την Δευτέρα ο Σαββίδης είπε όχι για την μεταγραφή και με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “αν δεν γίνει η μεταγραφή, δεν θα γίνει ποτέ” και να το δούμε μετά το παιχνίδι. Οι άνθρωποι της Νόριτς τον ήθελαν για να παίξει ή να μπει στον πάγκο στο παιχνίδι κόντρα στην Λίβερπουλ. Ίσως ήταν η μοναδική του ευκαιρία να έχει μια τέτοια ευκαιρία για να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι πολύ εύκολο να μιλάμε από έξω και να λέει ο καθένας την γνώμη του για το τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Για μένα ήταν η ιδανική στιγμή να φύγει και για τον ίδιο και για τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέραμε πως θα διαχειριστεί ο ίδιος την κατάσταση αργότερα, αν έμενε και θα μπορούσε να προσφέρει στο μέλλον. Η θέληση του ίδιου ήταν τεράστια για αυτή την μεταγραφή».

Για το αν μπορεί αν συνδυάζει τίτλους και ανάδειξη νέων παικτών: «Στην κατάσταση του Τζόλη υπήρξε και ο παράγοντας τύχη. Ακόμα δεν είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, αυτή είναι η ευκαιρία του εκεί στο υψηλότερο επίπεδο και εκεί να πιεστεί, να μάθει, να είναι ταπεινός και να χτίσει μια διαφορετική καριέρα. Η τύχη αφορά στο ότι ο ΠΑΟΚ ήταν εκτός στόχων την περσινή σεζόν και είχε την ευκαιρία να παίξει. Δόθηκε ευκαιρία να παίξει ο ίδιος και ξεχώρισε.

Νομίζω ότι η προτεραιότητα θα πρέπει να ειναι να φτιάξει την νοοτροπία του νικητή και να πάρει τίτλους. Αυτό αργότερα θα ανεβάσει και ευρωπαϊκά τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τους νέους παίκτες, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα γίνει μια ομάδα νικήτρια θα του δώσει τυην δυνατότητα να φέρει νεαρούς ποδοσφαιριστές. Όχι όμως 5 ή 10 γιατί αυτό χαλάει την ποιότητα και την δουλειά των προπονήσεων, αλλά 1 ή 2 να είναι στην πρώτη ομάδα, να είναι εκεί και θα πρέπει κάθε μέρα να παλεύουν, να ονειρεύονται να είναι στην ομάδα. Αυτή είναι η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, δεν γίνεται η τύχη να καθορίζει την στρατηγική μιας ομάδας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.