Λουτσέσκου: «Δεν είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου, είμαι ικανοποιημένος»

Γιώργος Καστάνης22 Ιανουαρίου 2023

Στο ταλέντο και την εξυπνάδα του Κωνσταντέλια στάθηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ δεν θέλησε να συγκρίνει τη σημερινή νίκη της ομάδας του με άλλες στο παρελθόν, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου του αγώνα.

Ο Λουτσέσκου στις δηλώσεις του υποστηριξε αρχικά: «Θέλω να σας θυμήσω ότι ξεκινήσαμε με δύσκολες συνθήκες, με νέους παίκτες, με άλλους που ήρθαν το καλοκαίρι που δεν είχαν την δυνατότητα να διεκδικήσουν τίτλους στο παρελθόν. Με την δουλειά, αποκτήσαμε την αυτοπεποίθηση. Αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί με στόχο να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην επόμενη περίοδο. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Δεν μπορώ να σας εμποδίσω να γράφετε. Εμείς αλλάξαμε το μισό και παραπάνω γκρούπ το καλοκαίρι. Πηγαίνουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Φαβορί είναι οι ομάδες που βρίσκονται πάνω από εμάς στην βαθμολογία, με το σύστημα που τους βοηθάει περισσότερο».

- Από την πρώτη θητεία σας στον ΠΑΟΚ δείχνατε εμπιστοσύνη στους νέους. Σας ικανοποιεί να βλέπετε τον Κωνσταντέλια για παράδειγμα να παίζει με αυτό τον τρόπο;

«Ο Κωνσταντέλιας είναι ένα ταλέντο και πολύ έξυπνο παιδί. Ωρίμασε από την δουλειά του, είναι ταπεινός. Δεν είναι έκπληξη για εμένα να βρίσκεται εδώ. Δεν έχασε το μυαλό του και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν θα χάσει το μυαλό του. Θα έρθουν και δύσκολες στιγμές για αυτόν. Πρέπει να είναι δυνατός. Να βρει την ισορροπία του. Τώρα μετα από ένα χρόνο δεν ξέρω τι θα γίνει».

- Πως θα βαθμολογούσατε την ομάδα σας;

«Ξέρουμε πολύ καλά πως στην Ελλάδα το τελευταίο αποτέλεσμα μετράει. Αυτό σημαίνει, έντονα συναισθήματα. Δεν μπορώ να συγκρίνω με κανένα παιχνίδι της απόδοσης, επί δικής μου θητείας. Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο εύκολο. Επρεπε να τρέξουμε πολύ, να παλέψουμε, είχαμε το μέγιστο της θέλησης και αυτό το καταφέραμε. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ δυνατός οργανισμός. Απλά αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και είχε μία πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αυτό το παιχνίδι έχει την δική του ιστορία, τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Επρεπε πάντως να υποφέρουμε πολύ για να κερδίσουμε».

- Ηγηθήκατε μίας ομάδας μεγάλης, ο ενθουσιασμός που υπάρχει οφείλεται στις ικανότητες αυτής της ομάδας; Μήπως είναι και ατού για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι είναι ο πιο άγνωστος, για την κορυφή της βαθμολογίας;

«Πρέπει να είμαι βαρετός για εσάς. Ας πάμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μην κάνετε το λάθος να συγκρίνετε μία ομάδα με την άλλη. Ειδικά όταν μας είχαν κλέψει ένα πρωτάθλημα. Να μην συγκρίνουμε περιόδους με περιόδους. Υπάρχει μία διαφορετική ποιότητα παικτών, δεν ξέρω εάν η ομάδα παίζει πιο θεαματικά. Κοιτάμε μπροστά και έτσι συνεχίζουμε».

- Σε προσωπικό επίπεδο, αισθάνεστε ότι η νίκη και η εμφάνιση αποτελεί μία από τις κορυφαίες βραδιές σας στο Πρωτάθλημα;

«Απάντησα ήδη στο ερώτημα, έζησα πολύ μεγάλες στιγμές και επιτυχίες. Αυτή η νίκη είναι μεγάλη, πρέπει να σκεφθούμε την επόμενη. Δεν είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου. Είμαι ικανοποιημένος αλλά πρέπει να συνεχίσουμε».

- Το 2018 είχατε επικρατήσει επί του Παναθηναϊκού με 3-0, τότε οι πράσινοι ήταν σε μεταβατικό στάδιο. Ποια ήταν η πιο σημαντική νίκη; Τότε ή τώρα;

«Και οι δύο νίκες στο ίδιο επίπεδο».

- Πως θα καλμάρετε τα συναισθήματα των παικτών σας για τον δευτερο ημιτελικό;

«Αφήστε με να κρατήσω κάτι για τον εαυτό μου».

- Η εμφάνιση και το αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει κάτι για τα μεταγραφικά;

«Συγγνώμη αλλά έχουμε να προλάβουμε μία πτήση».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.