Λουτσέσκου: «Αυτό είναι το σχέδιο μου»

Metrosport Team17 Ιουνίου 2021

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά, ο Ραζβάν Λουτσεσκου είχε αναφερθεί στον κομβικό ρόλο που θα παίξουν στην νέα ομάδα που θα δημιουργήσει, οι παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε τη «χρυσή» διετία, όταν ο Δικέφαλος κατέκτησε τίτλους και πέτυχε ασύλληπτα ρεκόρ για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι δεδομένη η εκτίμηση του Ρουμάνου τεχνικού σε παίκτες όπως οι Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Πασχαλάκης, Ελ Καντουρί, Ζίβκο Ζίβκοβιτς (συνεργάστηκε μαζί του στην Ξάνθη), Σφιντέρσκι, ενώ ξέρει πολύ καλά τον Ουάρντα και άλλους που συμμετείχαν στην μεγάλη προσπάθεια του ΠΑΟΚ τη «χρυσή» διετία. Ο Λουτσέσκου, όπως και οι συνεργάτες του, επικοινώνησαν με όλους τους παίκτες και τους ανέλυσαν το πλάνο, το σχέδιο δράσης για την νέα ομάδα που θα δημιουργήσει. Φρόντισε να επικοινωνήσει (σύμφωνα με πληροφορίες) με τον Μπίσεσβαρ, που ανήκει στο ρόστερ του Δικεφάλου και τον έχει σε περίοπτη θέση στο πλάνο που σχεδιάζει. Τους ενημέρωσε για τις προθέσεις του, τόνισε πως θα στηριχθεί σε αυτούς και σε συνεργασία με όλους που θα συμμετέχουν στο ρόστερ, ο στόχος είναι να δημιουργήσουν μία αξιόμαχη ομάδα που θα διεκδικήσει νέους τίτλους στην Ελλάδα και διακρίσεις στην Ευρώπη. Ο Λουτσέσκου δίνει βάρος σε κάθε λεπτομέρεια, θέλει να διαμορφωθεί ένα ομοιογενές σύνολο που θα κάνει περήφανους τους ΠΑΟΚτσήδες. Και η δουλειά σε αυτό τον τομέα έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί, από την πρώτη ημέρα των προπονήσεων που θα πραγματοποιηθεί αρχικά επί ελληνικού εδάφους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η διοίκηση ικανοποεί τα «θέλω» του προπονητή, κάτι που φάνηκε χθες με την επίτευξη της συμφωνίας με τον Ελ Καντουρί για την επόμενη τριετία (2+1 χρόνια). Η επιμονή του Λουτσέσκου για την ανανέωση του συμβολαίου του Μαροκινού, έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Θυμίζουμε, πως η Metrosport, είχε αποκαλύψει προ ημερών, την επικοινωνία του Λουτσέσκου με τον Πασχαλάκη, τον οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό στην όλη προσπάθεια που θα γίνει. Είναι αντιληπτό, πως τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, όλα οργανώνονται και «βαδίζουν» βάσει σχεδίου που θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Οι επαφές θα εντατικοποιηθούν όταν αρχίσει η προετοιμασία. Εκεί, ο Λουτσεσκου, ο Μπάτσι, ο Τσονάκας, ο Σπαταφόρα και όλοι οι συμμετέχοντες στο τεχνικό επιτελείο, θα έχουν κομβικό ρόλο για την διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος, ενός γκρουπ που θα έχει την νοοτροπία του νικητή σε κάθε παιχνίδι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.