Λούμπος Μίχελ: «Ο Λουτσέσκου ασχολείται 24 ώρες με το ποδόσφαιρο- Εγώ πίεσα για να έρθει»

Metrosport Team09 Φεβρουαρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο άλλοτε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ μιλώντας για την ανανέωση του συμβολαίου του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ένα προπονητή τον οποίο ο ίδιος έφερε στον ΠΑΟΚ, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Ρουμάνου τεχνικού.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: Για την ανανέωση συμβολαίου του Ραζβάν Λουτσέσκου: «Αυτά είναι εκπληκτικά νέα, τόσο για τον Ραζβάν όσο και για τον ΠΑΟΚ. Και φυσικά και για εμένα είναι πολύ ωραία νέα, είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για εκείνον επειδή εγώ τον έφερα στον ΠΑΟΚ. 

Όταν ο Σαββίδης μου είπε πως πρέπει να βρω έναν προπονητή προκειμένου να μείνει στην ομάδα για μεγάλο διάστημα, είχα στο μυαλό μου έναν προπονητή που θα είναι συστηματικός, που θα μιλάει πολλές γλώσσες, όπως ο πατέρας του που είχα την τύχη να δουλέψω μαζί του στη Σαχτάρ και είδα ότι μπορούσε να επικοινωνήσει με όλους τους παίκτες, επειδή μιλούσε 5 γλώσσες. Και ο Ραζβάν μου έμοιαζε πολύ με τον πατέρα του, όμως ήταν πιο συστηματικός! Είναι ένας μοντέρνος προπονητής και έχει μόνο επιτυχίες στον ΠΑΟΚ. Εκτός από το «λάθος» που έκανε, όταν έφυγε από την ομάδα για να πάει στη Σαουδική Αραβία».

Για το αν ήταν «τολμηρή» η απόφασή του να φέρει τον Ρουμάνο τεχνικό από την Ξάνθη στον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα ήταν!  Θυμάμαι πως τότε ήταν ανάμεσα σε 2-3 προπονητές, όμως εγώ πίεζα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Πολλοί αγχώνονταν γιατί έλεγαν πως έχει μια κακή «φήμη» στην Τούμπα λόγω ενός παιχνιδιού με την Ξάνθη, εγώ τους έλεγα όμως πως θα έρθει, θα φέρει καλά αποτελέσματα και θα δείξει τι αξίζει.

Θυμάμαι πως ο κύριος Σαββίδης μου είχε πει πως είναι προσωπική μου ευθύνη η επιλογή του Λουτσέσκου και να δεν πετύχει θα απολυθώ. Το θυμάμαι αυτό το challenge από τον Ιβάν Σαββίδη και τελικά το κέρδισα, καθώς ήταν ένα απόλυτα επιτυχημένο project! 

Ο Σαββίδης σεβόταν την ποιότητα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά είχε μια αμφιβολία για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, για κάτι το οποίο είχε γίνει σε κάποιο παιχνίδι με την Ξάνθη».

Ποιο είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Ρουμάνου τεχνικού: «Είναι πολύ επαγγελματίας, είναι αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Είναι ακριβώς σαν το πατέρα του, ασχολείται 24 ώρες με το ποδόσφαιρο. Επίσης, είναι πολύ καλός «ψυχολόγος», μπορεί να καταλάβει την ψυχολογία των οπαδών, των ανθρώπων μέσα στην ομάδα. Είναι πολύ ευγενικός, δεν είναι εγωιστής και προτιμά να μένει στην αφάνεια, ώστε να μεταφέρει όλη τη φήμη και τη δόξα στους ποδοσφαιριστές του. Τους σέβεται όλους!»

Τέλος, για το αν ο ίδιος εκτιμά ότι μπορεί ο Λουτσέσκου να πάρει το φετινό πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως ναι, έχει τις πιθανότητες. Έχει πάρει κάποια πολύ καλά αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια , οπότε έχει την προοπτική να το κάνει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.