Λόπεθ: «O Μπρούνο Φερνάντες μπορεί να κάνει τη διαφορά, η Αγγλία στα ημιτελικά»

Πέτρος Χαριζακλής12 Ιουνίου 2021

Το Euro 2020 ξεκινάει σε λίγες ημέρες, με τις ομάδες να έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους και να ανυπομονούν για τα πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης. Ο πρώην προπονητής του Βόλου, Ανχελ Λόπεθ, βρίσκεται στη Μαδρίτη όπου σχεδιάζει τον Ατρόμητο της νέας σεζόν. Ο Ισπανός κόουτς μετά από μια εξαιρετική πορεία με την ομάδα της Μαγνησίας, ανέλαβε την ομάδα του Περιστερίου και θέλει να μια φτιάξει μια καινούρια ομάδα.

Το Metrosport.gr μίλησε μαζί του για το Euro 2020, τις ομάδες αλλά και τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει, την πορεία που πιστεύει πως θα κάνει η πατρίδα του, Ισπανία, ενώ σχολίασε και την απουσία της Ελλάδας.


-Σε λίγες μέρες ξεκινάει το Euro 2020. Πως το περιμένεις;

«Θα είναι διαφορετικό, επειδή παίζεται σε πολλές πόλεις αλλά και λόγω της πανδημίας, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Θα είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις, θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις».

-Για πρώτη φορά ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Πιστεύεις πως θα παίξει ρόλο στα παιχνίδια;

«Δεν έχει γίνει ποτέ αυτό, κάποιες ομάδες έχουν πλεονέκτημα που παίζουν εντός, δεν υπάρχει καλή προετοιμασία, υπάρχει και η πανδημία. Δεν θα υπάρχει γήπεδο γεμάτο και έτσι δεν θα υπάρχει τρομερή βοήθεια από τον κόσμο αφού δεν θα υπάρχει ατμόσφαιρα όπως όταν τα γήπεδα είναι γεμάτα. Οι ομάδες δεν θα έχουν μεγάλα πλεονεκτήματα παρότι παίζουν εντός. Εχουν συνηθίσει να παίζουν χωρίς κόσμο. Είναι σημαντικό να ξέρεις την χώρα, το κλίμα. Θα είναι πιο εύκολο για τους ποδοσφαιριστές».

-Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που θα γίνει στην εποχή της πανδημίας. Πιστεύεις πως θα παίξεις ρόλο, ειδικά αν υπάρξουν κρούσματα;

«Ελπίζουμε να μην δούμε κρούσματα, κάποιες ομάδες έχουν εμβολιαστεί και θα εμβολιαστούν και στην Ισπανία (σ.σ. Εθνική ομάδα). Δεν θα παίξει μεγάλο ρόλο , ίσως να παίξει γενικά η πανδημία».

-Βλέπεις πως υπάρχει φαβορί; Ποια ομάδα μπορεί να κάνει την έκπληξη;

«Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, ίσως η Πορτογαλία, είναι μια καλή, ανταγωνιστική ομάδα, αλλά ακόμη 5-6 εθνικές μπορούν να το κατακτήσουν. Είναι δύσκολο να πούμε ποια ομάδα θα κάνει έκπληξη, στο προηγoύμενo EURO είδαμε την Ισλανδία. Η Αγγλία μπορεί να μας εκπλήξει, αν και τελευταία δεν ήταν καλή, μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά».

-Ποιος παίκτης θα κάνει τη διαφορά;

«Στην Πορτογαλία υπάρχουν πολλά ταλέντα, τους προωθούν στην Ισπανία, στην Αγγλία και φαίνεται το επίπεδο. Ο Ζοάο Φέλιξ είναι αναπληρωματικός στην Ατλέτικο και από εκει μπορεί να καταλάβετε το επίπεδο της Εθνικής Πορτογαλίας. Ο Μπρούνο Φερνάντες μπορεί να κάνει την διαφορά σε αυτό το Ευρωπαϊκό, έκανε καλή χρονιά».


-Η Ισπανία πως θα τα πάει; Περίμενες πως ο Λουίς Ενρίκε δεν θα καλέσει κανέναν παίκτη της Ρεάλ;

«Εχει καλούς ποδοσφαιριστές, με πολύ ταλέντο. Είναι εξαιρετικοί αλλά τους λείπει η εμπειρία. Είναι μια επικίνδυνη αντίπαλος. Είναι σύμπτωση που ο Λουίς Ενρίκε δεν κάλεσε παίκτες της Ρεάλ, μην ξεχνάτε πως Ράμος και Καρβαχάλ είναι τραυματίες».

-Το γεγονός πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο Euro είναι αποτέλεσμα της πτώσης γενικά του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Είναι κρίμα που η Ελλάδα δεν βρίσκεται στα τελικά, είναι οι συνέπειες όσων γίνονταν τα τελευταία χρόνια. Τώρα έχει αρχίσει και βρίσκεται σε καλό δρόμο η Ελλάδα, έχει καλό πρότζεκτ, θα μπορεί να είναι στο επόμενο που έχει περισσότερες θέσεις».

-Είναι η τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση, είτε Euro είτε Μουντιάλ, που λείπει η Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό;

«Η επιτυχία του 2004 δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά, πρέπει να υπάρχει εξέλιξη και σταθερά βήματα. Έχει ταλέντο η εθνική ομάδα και τώρα που έχει καινούριους ποδοσφαιριστές, όπως οι Δουβίκας και Τζόλης, που είναι το μέλλον της ομάδας μπορεί να πετύχει κάτι καλό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.