Lockdown: H πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα της εστίασης

Metrosport Team08 Μαρτίου 2021

Το Lockdown όχι απλώς συνεχίζεται, αλλά όλα δείχνουν πως θα παραταθεί ως τις 22 Μαρτίου. Η κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναλειτουργία της εστίασης πριν το Πάσχα, πιθανότατα στις 12 Απριλίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η κυβέρνηση σχεδιάζει να «ανοίξει» το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου. Στόχος είναι να ακολουθήσουν έπειτα τα σχολεία. Πρώτα αναμένεται να ανοίξουν Γυμνάσια-Λύκεια στις 22 ή στις 29 Μαρτίου και στην συνέχεια τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. Αν όλα κυλίσουν ομαλά σειρά θα έχει η εστίαση μόνο σε ανοιχτούς χώρους τον Απρίλιο και ο τουρισμός τον Μάιο. Οι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι αν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων και της εστίασης γίνει προσεκτικά και με τήρηση των μέτρων δεν θα επηρεαστεί σημαντικά η διασπορά του κορωνοϊού, με την παράλληλη πρόοδο και των εμβολιασμών.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την εστίαση

Η κυβέρνηση σχεδιάζει άνοιγμα της εστίασης στις 12 (πιθανότερα) ή 19 Απριλίου μόνο σε ανοιχτούς χώρους. Με πιο αυστηρά μέτρα, πρόκειται να προβλέπονται 4 άτομα ανά τραπέζι και διαρκή τεστ στους εργαζόμενους, με το κόστος αυτών, να καλύπτεται εν μέρει από την κυβέρνηση, με επιδοτήσεις στους εργοδότες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.