Λίβερπουλ: Η Άρσεναλ του 2004 και τα ιστορικά ρεκόρ που κυνηγά

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς 

18 νίκες στη σειρά, 26 νίκες στο πρωτάθλημα,411 ημέρες αήττητη και αήττητη για 1.039 ημέρες στο Άνφιλντ. Η φετινή Λίβερπουλ βάζει τις βάσεις για να σπάσει όλα τα ρεκόρ και να μείνει στην ιστορία ως η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. 

Απομένουν 11 αγωνιστικές για να αποδειχθεί αν το τραίνο από το Μερσεσάιντ θα συνεχίσει την ξέφρενη πορεία του ή θα κάνει κάποια στάση στον δρόμο προς την διαφαινόμενη κορυφή. Μία κορυφή που όμοια της δεν θα έχουμε ξαναδεί...

Η επικράτηση με 3-2 κόντρα στην μαχητική Γουέστ Χαμ, εκτός από τους 3 βαθμούς της νίκης και το αψεγάδιαστο μέταλλο  πρωταθλητή που για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι έχει, έφερε κι άλλους λόγους για χαμόγελα στον Κλοπ και την ομάδα του. Συγκεκριμένα, ισοφάρισε το δικό της ρεκόρ από την εποχή του Μπιλ Σανκλί, καθώς με αυτή τη νίκη έφτασε τις 21 συνεχόμενες εντός έδρας γεγονός που είχε να συμβεί από το μακρινό 1972! Η Λίβερπουλ έχει ξεχάσει να χάνει γενικώς και ειδικότερα στην έδρα της. Το Anfield θεωρείται δικαίως ως το απόρθητο κάστρο των "Reds" με την Κρίσταλ Πάλας να είναι η τελευταία ομάδα που πανηγύρισε τους 3 βαθμούς της νίκης μέσα στο Λίβερπουλ τον Απρίλιο του 2017 (!!!) Παράλληλα, μέτρησε την 26η φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα, όσες είχε δηλαδή και η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ στην ιστορική χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος το 2004. Πλέον, με 18 νίκες στη σειρά ισοφάρισε την επίδοση της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα από την περίοδο του 2017-18. Ο ορισμός του "μόνη της και όλοι τους"!  

Μπορεί να γίνει η καλύτερη όλων των εποχών;

Το παραπάνω ερώτημα βασανίζει ευχάριστα κάθε οπαδό της Λίβερπουλ. Η ομάδα του δείχνει ικανή όχι μόνο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος - χρειάζεται μόλις 4 νίκες για να το κατακτήσει μαθηματικά - αλλά και για να μείνει στην ιστορία ως η πιο πετυχημένη και εντυπωσιακή ομάδα όλων των εποχών στο Νησί. Ακούγεται υπερβολικό αλλά με αυτή την Λίβερπουλ είναι ένα σενάριο που με κάθε σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι έχει γερές βάσεις και ρεαλιστικές πιθανότητες. Πάμε να δούμε γιατί το λέμε αυτό και ποιά ρεκόρ οφείλει να καταρρίψει για να το κατορθώσει. 

Περισσότερες εντός έδρας νίκες σε μια σεζόν

 Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και  Μάντσεστερ Σίτι αμφότερες έχουν καταφέρει να πετύχουν 18 εντός έδρας νίκες μέσα σε μία αγωνιστική χρονιά. Η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή μετρά 14 νίκες στο Anfield και εφόσον καταφέρει να νικήσει και τα επόμενα 5 ματς θα γράψει ιστορία ως η μόνη ομάδα που θα έχει κάνει το απόλυτο νικών στην έδρα της. 

Συνεχόμενες νίκες και το ειδικής σημασίας παιχνίδι με την Γουότφορντ

Στο παιχνίδι με την Τότεναμ τον Οκτώβριο του 2019 η ομάδα του Κλοπ άρχισε ένα σερί συνεχόμενων νικών που μέχρι και σήμερα δεν έχει σπάσει. Με την χθεσινή της νίκη έφτασε τις 18 συνεχόμενες ισοφαρίζοντας το ανάλογο ρεκόρ της Σίτι που διατηρούσε από το 2017. Στο ματς της 29ης Φεβρουαρίου κόντρα στην Γουότφορντ θα επιδιώξει να φτάσει πρώτη τις 19 νίκες θέτοντας ένα καινούργιο ιστορικό ρεκόρ που, ίσως, χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να ξεπεραστεί.

Περισσότερες νίκες σε μία χρονιά

Και σε αυτήν την κατηγορία οι "Reds" κυνηγάνε την Μάνστεστερ Σίτι που με τις πορείες της τα τρία τελευταία χρόνια έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η Λίβερπουλ απέχει μόλις έξι νίκες για να ισοφαρίσει την επίδοση των "πολιτών" (32 νίκες το 2018) και επτά για να μείνει μόνη πρώτη και σε αυτή την κατηγορία. 

Το μεγαλύτερο αήττητο σερί

Αήττητη στα τελευταία 44 ματς, η ομάδα του Κλοπ χρειάζεται πέντε ακόμα ματς χωρίς ήττα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 49 αγώνων της Άρσεναλ την χρονιά που οι Λονδρέζοι βαφτίστηκαν ως οι «Invicibles»Η Λίβερπουλ έχει τη δυνατότητα να γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που καταφέρνει να πάρει αήττητη το πρωτάθλημα. Αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς στις εναπομείναντες 11 αγωνιστικές, δύσκολα κάποιος να την κόψει βαθμούς.

Τον ρεκόρ πόντων που κυνηγά 

Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι κόκκινοι του Μέρσεσαιντ βρίσκονται στην κορυφή με 79 βαθμούς έχοντας ασφαλή απόσταση (+22 από την δεύτερη Σίτι). Είναι η μόνη ομάδα στην Αγγλία που κατάφερε να συλλέξει 79 βαθμούς μέσα σε 27 αγωνιστικές και δείχνει να της έχει «ανοίξει η όρεξη» και για άλλα ρεκόρ. Με 9 ακόμη νίκες θα φτάσει τους 106 βαθμούς και αυτόματα θα γίνει η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να ξεπεράσει τους 100 πόντους στην Πρέμιερ Λιγκ και θα σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ που (προσωρινά) κρατάει γερά στα χέρια της η Μάντσεστερ Σίτι. 

Οι 539 ημέρες χωρίς ήττα


Όπως προαναφέραμε στην εισαγωγή, η Λίβερπουλ μετράει 411 αγωνιστικές ημέρες χωρίς ήττα, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον καταφέρει να ολοκληρώσει το φετινό πρωτάθλημα χωρίς απώλεια βαθμών θα ξεπεράσει την ιστορική επίδοση των «Gunners» που τη σεζόν 2003-2004 διέγραψαν μία παρολίγον διετή αήττητη πορεία. 

Με ρεκόρ ή χωρίς αυτή την Λίβερπουλ χαίρεσαι να την βλέπεις στον αγωνιστικό χώρο. 30 χρόνια πέρασαν από το τελευταίο της πρωτάθλημα και η βραδιά που ο Χέντερσον θα σηκώσει την "βασσιλική" κούπα στον ουρανό του Anfield όλο και πλησιάζει.      




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.