Λίβερπουλ - Έβερτον 2-0: Έκανε το καθήκον της και συνεχίζει...

Metrosport Team24 Απριλίου 2022

Η Λίβερπουλ έκανε το καθήκον της και επικράτησε με 2-0 επί της Έβερτον στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, παραμένοντας σε απόσταση αναπνοή από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, με τον Ρόμπερτσον και τον Ορίγκι να δίνουν εν τέλει τη λύση.

Η αναμέτρηση θύμιζε σε όλα ντέρμπι με ένταση από τα πρώτα λεπτά, ενώ στο τέλος του πρώτου 45λέπτου υπήρξε αψιμαχία μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Στο 53ο λεπτό τα «ζαχαρωτά» διαμαρτυρήθηκαν στο μαρκάρισμα του Μάτιπ στον Γκόρντον, ζητώντας πέναλτι, με τον διαιτητή να δείχνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Στο 62ο λεπτό ο Ρόμπερτσον έδωσε προβάδισμα στους «κόκκινους», με τον Σαλάχ να βρίσκει με γλυκιά σέντρα από τα δεξιά ον συμπαίκτη του και εκείνος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ (1-0).

Στο 85΄ο Ορίγκι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με τον Ντίας να πιάνει ένα εναέριο βολέ και τον Βέλγο να σκοράρει με κεφαλιά (2-0), εξασφαλίζοντας τους τρεις βαθμούς για τη Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ έφτασε τους 79 βαθμούς ( 2η θέση ) και παραμένει ένα βαθμό πίσω από τη Σίτι ( 80 βαθμούς ). Η Έβερτον από την άλλη έμεινε στους 29 βαθμούς και στην 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Λίβερπουλ ( Προπονητής: Κλοπ ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (60' Ντίας), Τιάγκο, Ζότα (83' Χέντερσον), Σαλάχ, Μανέ (60' Οριγκί)

Έβερτον ( Προπονητής: Λάμπαρντ ): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Χόλγκεϊτ, Κιν, Μικολένκο, Ντουκουρέ, Άλαν (73' Ντέλε Άλι), Ιγουόμπι, Γκόρντον, Ρισάρλισον, Γκρέι (78' Ρόντον)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.