Λησμόνησαν κιόλας, τo «δόγμα Ιβάν»;

Αρις Νικολάκης28 Οκτωβρίου 2021

Για να είμαστε κατηγορηματικοί. Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό χωρά πολλές αιτιολογίες,. Δε χωρά μήτε μισή δικαιολογία. Με άλλα λόγια; Είναι αδικαιολόγητη για προπονητές και παίκτες τού Κυπελλούχου. Κι ως τέτοια, ως αδικαιολόγητη πρέπει – κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη – να την διαχειριστούν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στην Τούμπα.

Με τα περιθώρια φυσικά, στο Πρωτάθλημα να έχουν στενέψει αρκετά. Μέχρι βαθμού βαθιάς δυσφορίας, μάλιστα αλλά… Ο ΠΑΟΚ επιχειρώντας νέα ανάκαμψη επιτρέπει την πνοή αύρας αισιοδοξίας. Μετά την τρίτη βέβαια, καίγεται. Καθώς δε χωρά άλλη απώλεια πέραν των ήδη τεσσάρων εντός έδρας βαθμών με Γιάννινα και Βόλο. Οι τρεις με τον Ολυμπιακό δεν πιστωνόταν εξ αρχής με απόλυτη σιγουριά στη συγκομιδή του.

Οι δύο ανακάμψεις – υπό αντίξοες συνθήκες - μέχρι σήμερα κι η επιστροφή του κόσμου του ΠΑΟΚ στις επάλξεις της « Θ 4» και « Θ 4Α» προκαλούν την πνοή την αναφερόμενη αύρα αισιοδοξίας. Η τρίτη ανάκαμψη αφορά προπονητές και παίκτες. Ως εκ τούτου λέμε εμείς… Ο Θεός κι η ψυχή τους! Η επιστροφή στις επάλξεις αφορά τον κόσμο. Γι αυτόν γνωρίζουμε και τον θεό και την ψυχή του!

Ήμασταν δε βέβαιοι για την εκ νέου ενεργοποίηση του ηφαιστείου στο θρυλικό προς την Αγία Βαρβάρα πέταλο, μετά τη συνετή πλατιά παρέμβαση – άγγιγμα ψυχής - του Μάκη Μαυρομιχάλη. Οι νέες γενεές των οργανωμένων, δίχως να υποστείλουν το λάβαρο αντιδράσεων και διεκδικήσεων τους, επανακάμπτουν στις επάλξεις δριμύτεροι.

Αλλάζουν λοιπόν, τα δεδομένα στην κερκίδα της Τούμπας. Καιρός να αλλάξουν και στον αγωνιστικό της χώρο. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ - με εξαίρεση το ντέρμπι με την ΑΕΚ – κατά κανόνα και καλή μπάλα δεν παίζει και θετικά αποτελέσματα δεν έχει. Κυρίως μάλιστα, δεν ακολουθεί το πρόσφατα εξαγγελθέν «δόγμα Ιβάν». Το θυμάστε; Το μεθερμηνευόμενο σε «ταν ή επί τας». Εσείς το θυμάστε. Είμαστε βέβαιοι περί τούτου. Για προπονητές και παίκτες είμαστε αβέβαιοι! Το λέει κι η εικόνα τους στους τελευταίους αγώνες με Βόλο κι ουσιαστικά, με Ολυμπιακό!

Τι ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης; Μάχες μέχρι εσχάτων. Είδατε τέτοιες μάχες; Να πωλούν προπονητές και παίκτες ακριβά το τομάρι τους – για να το πούμε λαϊκά - ζήτησε. Τζάμπα το πώλησαν με τον Ολυμπιακό! Γι’ αυτό – επιμένουμε – δεν είμαστε βέβαιοι, πως προπονητές και παίκτες τού ΠΑΟΚ θυμούνται το «δόγμα Ιβάν»…

Κι απορούμε το λησμόνησαν κιόλας; Τούτο δε, ενώ θα έπρεπε, να είναι ανεξίτηλα χαραγμένο σε μυαλό και ψυχή τους! Όπως είναι πάντα, χαραγμένο και δη βαθιά σε ψυχή και μυαλό και τού Ιβάν Σαββίδη και τού κόσμου του ΠΑΟΚ!

ΥΓ 1: Η νέα ΚΕΔ της ΕΟΚ – ορισθείσα από η νέα διοίκηση της ΚΕΔ – παίζει με τη φωτιά. Όρισε τον Πέτρο Παπαπέτρου στον αγώνα ΠΑΟΚ - Περιστέρι. Και τούτο πριν κοπάσει ο απόηχος των αποβολών Θανάση Χατζόπουλου κι Άρη Λυκογιάννη από τον πάγκο στον αγώνα με τον Προμηθέα. Παρεμπιπτόντως, ο νυν πρόεδρος της ΕΟΚ «υπέγραψε» ως πρόεδρος της ομάδας της Πάτρας τη θαυμαστή πορεία της στις παρελθούσες αγωνιστικές περιόδους…

ΥΓ 2 : Άντε, να ορίσει και τον Ηλία Κορομηλά! Ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στον («νοκ άουτ») προημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Τότε 27’’ πριν το φινάλε, ο Ζερμέιν Λοβ θα μείωνε σε 83-81 αλλά… Ο συγκεκριμένος «πετσόκοψε» τον «δικέφαλο». Δεν είδε το κόψιμο του Ντάριλ Μέικον ως αντικανονικό. Η μπάλα είχε κτυπήσει στο ταμπλό. Δεν έκανε και τον κόπο να συμβουλευτεί το instant replay!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.