LIRA 100: Ντεφορμέ, αδιάφορη και...με απουσίες

Γιώργος Μάντζιος22 Φεβρουαρίου 2020

Μετά από ένα γεμάτο μεσοβδόμαδο με ευρωπαϊκά κύπελλα κι ενώ ακολουθούν και πάλι παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι επαναληπτικοί στο Γιουρόπα Λιγκ, η δράση συνεχίζεται και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Χωρίς πολλά – πολλά σας παραθέτω τις σκέψεις μου για τις 12 επιλογές που ξεχώρισα:

Ας ξεκινήσω με την Ολλανδία που κάνω παιχνίδι με τα γκολ ή συνδυαστικά με σημεία και γκολ. Η βασική μου επιλογή είναι το combo 1 & over στο Χέρενφεν - Ντεν Χάαγκ, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν μια νίκη – ξέσπασμα, έχοντας αφήσει πίσω τους δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια. 

Η Ντεν Χάαγκ είναι ευάλωτη αμυντικά, δεχόμενη 7 τέρματα στα 2 πρόσφατα παιχνίδια της. Κάτι ανάλογο βλέπω και στο Ουτρέχτη – Τβέντε, με τους γηπεδούχους να μετρούν σειρά πειστικών εμφανίσεων, την ώρα που η Τβέντε επίσης δεν ξέρει να παίζει άμυνα. Πιθανό το combo G/G & over ανάμεσα σε Άλκμααρ και Τσβόλε, με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται με πειραματική άμυνα και να κουβαλούν και κούραση από το ματς με τη Λίντσερ. 

Οι επιθέσεις περιμένω να «μιλήσουν» και στο Φίτεσε – Αϊντχόφεν όπως συνέβη στο Άρνεμ και πέρυσι (3-3) και πρόπερσι (2-4). Επιλογή κι εδώ το combo G/G & over.

Πιο δίπλα στο Βέλγιο θα στηρίξω για 3η συνεχόμενη εβδομάδα την Σερκλ Μπριζ που απέκτησε πλέον και καλή ψυχολογία ενόψει των 4 τελευταίων τελικών που έχει μπροστά της για την παραμονή. Σύμμαχος της ο κόουτς Μπερντ Στορκ που πέρυσι με πορεία… πρωταθλητισμού στο φινάλε κράτησε τη Μουσκρόν στην κατηγορία και απόψε περιμένει ένα… δωράκι από την πρώην ομάδα του. 

Η Άντερλεχτ μετά την ήττα από τη Μαλίν είναι υποχρεωμένη να κερδίσει την αδιάφορη Έουπεν για να ελπίζει στην εξάδα και τα πλέι οφ του τίτλου.Το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι παίζουν ανοιχτά με οδηγεί σε combo 1 & over. Πιθανό να δούμε ωραίο παιχνίδι με φάσεις και γκολ εκατέρωθεν στο Σταντάρ Λιέγης – Αντβέρπ, δύο ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά την είσοδο στα πλέι οφ και απλά ψάχνουν την όσο το δυνατό καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Επιλογή το combo G/G & over. 

Τέλος η εντυπωσιακή φέτος Σαρλερουά (κάνει τρομερή δουλειά ο κόουτς Μπελοσίν) είναι ικανή να σκοράρει στο Μπριζ, με τους γηπεδούχους να μην φορτσάρουν μέσα στο 2020, έχοντας και τον επαναληπτικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπροστά τους. Εδώ μου αρέσει το G/G.

Πάμε και στην Πορτογαλία όπου βασική επιλογή είναι το διπλό της Ρίο Άβε που και φέτος παλεύει για την έξοδο στην Ευρώπη, ερχόμενη από καλές εμφανίσεις στα τελευταία της παιχνίδια. 

Η Τοντέλα είναι άνετη βαθμολογικά, μετρά σημαντικές απουσίες στη μεσαία γραμμή και στα μετόπισθεν, δεν αποδίδει καλά εντός έδρας, ενώ για την Ρίο Άβε είναι σημαντική η επιστροφή του αρχηγού και μέσου Ταραντίνι.

Πιθανό το G/G στο Μπελενένσες – Μαρίτιμο, με την ισοπαλία εδώ θεωρητικά να βολεύει κιόλας, με δεδομένο ότι η Πορτιμονένσε δεν έχει τύχη για θετικό αποτέλεσμα με την Πόρτο. 

Οι γηπεδούχοι ξέμειναν από αμυντικούς αλλά επιθετικά σκοράρουν περισσότερο με τον Πετίτ στον πάγκο, ενώ οι «νησιώτες» έβαλαν 3 γκολ στο τελευταίο τους παιχνίδι. Καλοπληρωμένο και το G/G της Μπράγκα με την Σετούμπαλ, με την τελευταία παραδοσιακά να σκοράρει σε αυτή την έδρα, να έχει κερδίσει με 1-0 στον πρώτο γύρο και την Μπράγκα να έχει μπροστά της, το κρίσιμο επαναληπτικό με τη Ρέιντζερς στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Τέλος, μου αρέσει και μια επιλογή από την Β΄Πορτογαλίας και αναφέρομαι στη Νασιονάλ Μαδέιρα (7-3-0 και 18/4 γκολ εντός), την ομάδα που παλεύει για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια και που έχει μια σούπερ παράδοση απέναντι στην Ακαδέμικα.

Οι επιλογές μου:

ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ 1 & OVER

ΤΟΝΤΕΛΑ – ΡΙΟ ΑΒΕ 2

ΜΟΥΣΚΡΟΝ – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ 2 DNB

ΤΡΙΑΔΑ COMBO

ΑΛΚΜΑΑΡ – ΤΣΒΟΛΕ G/G & OVER

ΦΙΤΕΣΕ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ G/G & OVER

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ – ΑΝΤΒΕΡΠ G/G & OVER

ΤΡΙΑΔΑ G/G

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ G/G

ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ – ΜΑΡΙΤΙΜΟ G/G

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ G/G

ΤΡΙΑΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΤΒΕΝΤΕ 1 & OVER

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΕΟΥΠΕΝ 1 & OVER

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ – ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ 1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.