LIRA 100: Η Γκενκ κερδίζει στην έδρα της για 14 συνεχόμενα παιχνίδια την Μαλίν

Γιώργος Μάντζιος21 Οκτωβρίου 2023

Εδώ είμαστε, επιστρέψαμε μετά τα προκριματικά του Euro 2024, σε ρυθμούς ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και πάλι. Όσον αφορά τη στήλη, η δράση συνεχίζεται κανονικά σε Ολλανδία και Βέλγιο, ενώ οι Πορτογάλοι δίνουν αγώνες κυπέλλου. Σας παραθέτω τις σκέψεις μου για το διήμερο:

Στο κύπελλο Πορτογαλίας είμαστε ακόμη στην φάση των «64», συμμετέχουν πολλές άγνωστες ομάδες, χαμηλότερων κατηγοριών στον θεσμό και απλά μου έκαναν «κλικ» δύο παιχνίδια. Στο Νασιονάλ Μαδέιρα (ομάδα Β΄ κατηγορίας) – Μιραντέλα (ομάδα Δ΄ κατηγορίας) υπάρχει εμφανέστατη διαφορά ποιότητας και η Νασιονάλ του φιλόδοξου κόουτς Τιάγκο Μαργκαρίντο, συνήθως φτιάχνει πολλές φάσεις και σκοράρει με ευκολία. Στον προηγούμενο γύρο επικράτησε 4-2 της Πορτοσαντέσνε, στο πρωτάθλημα στα τελευταία της παιχνίδια έβαλε 5 γκολ στην Ολιβεϊρένσε και 4 γκολ στην Πεναφιέλ, ενώ η αντίπαλος της στο δικό της πρωτάθλημα παίζει εξίσου επιθετικά (2-2 και 5-2 έληξαν τα δύο τελευταία παιχνίδια της). Επιλογή το over 3,5 (2,10).

Στο Ολιβεϊρένσε – Μποαβίστα τις δύο ομάδες χωρίζει μεν μια κατηγορία, αλλά το επιθετικό στυλ παιχνιδιού της ομάδας του Πετίτ, την κάνει παράλληλα ευάλωτη αμυντικά. Η Ολιβεϊρένσε εντός έδρας σκοράρει σε 11 σερί παιχνίδια (φιλικά και επίσημα), η Μποαβίστα μετράει 4 σερί αμφίσκορα εκτός έδρας και συνολικά 8/8 στο πρωτάθλημα. Επίσης τρέχει ένα σερί 23 (!) αγώνων εκτός έδρας (πρωτάθλημα, κύπελλο, Λιγκ Καπ) όπου δέχεται τουλάχιστον ένα τέρμα. Έρχεται και το ντέρμπι με την Σπόρτινγκ στο πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα, δεν αποκλείονται και αλλαγές στο βασικό σχήμα. Επιλογή το G/G (1,90).

Στην Ολλανδία, Βααλβάικ και Φόλενταμ συνήθως έχουν αρκετά κόρνερ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Πέρυσι είχαν 12 και 13 κόρνερ αντίστοιχα, πιο πριν 15, 11 και 21 κόρνερ. Παράλληλα, σε αντίστοιχης περίπου δυσκολίας παιχνίδια φέτος της Φόλενταμ, όπως με την Φορτούνα Σιτάρντ και την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, είχαμε 18 και 16 κόρνερ αντίστοιχα. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (1,95) και μια… τουφεκιά στο 15+ κόρνερ (7,20).

Καλοπληρωμένο είναι και το αμφίσκορο στο Άλκμααρ – Χέρενφεν, που μεταξύ των άλλων έρχεται και παραδοσιακά σε αυτό το γήπεδο (6/7 τελευταία). Η Χέρενφεν έχει σκοράρει στις 9 από τις 11 τελευταίες επισκέψεις της σε αυτό το γήπεδο, σκόραρε φέτος και στο Ρότερνταμ απέναντι στην Φέγενορντ και έχει βρει δίχτυα στα 6 από τα 8 ματς πρωταθλήματος. Η Άλκμααρ έχει δεχθεί γκολ από Βααλβάικ, Χέρακλες και Γκόου Αχεντ Ιγκλς φέτος, ομάδες που δεν απέχουν και πολύ ποιοτικά από την Χέρενφεν. Επιλογή το G/G (1,90).

Η Ναϊμέγκεν επίσης εκτιμώ πως έχει την δυνατότητα να επιστρέψει στις νίκες, απέναντι σε μία Άλμερε Σίτι που έκανε μεν δύο σερί νίκες, αλλά είχε και συγκυρίες υπέρ της για να το πετύχει. Η Ναϊμέγκεν είναι ισχυρή στο «Ντε Γκόφερτ», έχει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια, είναι μια ομάδα με πλουραλισμό στο σκοράρισμα και η διακοπή ήρθε στο κατάλληλο για αυτήν τάιμινγκ, έτσι ώστε να εμφανιστεί βελτιωμένη μετά από αυτήν. Πριν 9 μήνες περίπου για το κύπελλο και χωρίς να έχουν αλλάξει εντυπωσιακά τα ρόστερ τους από τότε, η Ναϊμέγκεν κέρδισε 4-0 την Άλμερε Σίτι και μάλιστα εκτός έδρας. Επιλογή ο άσος (1,85).

Στο Βέλγιο η παράδοση της Γκενκ κάθε φορά που υποδέχεται την Μαλίν, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές και επιβλητικές στην κατηγορία. Είναι αυτό που λέμε… η Μαλίν χάνει από το αεροδρόμιο, αφού η Γκενκ μετράει 14 (!) σερί νίκες. Μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε φέτος με τραυματισμούς, απώλειες βασικών παικτών στις μεταγραφές κι όμως δεν αλλοίωσε τον τρόπο παιχνιδιού της και θα έπρεπε να έχει περισσότερους βαθμούς ως τώρα. Η Μαλίν παραδοσιακά μακριά από την έδρα της δυσκολεύεται. Επιλογή ο άσος με -1 ασιατικό χάντικαπ (1,90).

Παραδοσιακά τα παιχνίδια της Σερκλ Μπριζ με την Γάνδη ήταν γεμάτα από φάσεις και γκολ μπροστά από τις δύο εστίες. Πέρυσι 2-2 και 0-4, πιο πριν 3-2, 3-4, 2-2, 2-1 και 5-2. Η Σερκλ έχει και φέτος σε φοβερή κατάσταση τον Τονγκολέζο φορ Ντένκεϊ, που είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 8 γκολ. Η Γάνδη με Όρμπαν, Κάιπερ και Τισουντάλι είναι επίσης πολύ δυνατή στην επίθεση. Επιλογή το G/G & over (1,90).

Στην Β΄Βελγίου, ένα πρωτάθλημα που προσφέρει αρκετά κόρνερ, το παιχνίδι που έχω «σημαδέψει» αυτή την εβδομάδα, είναι το Ντέντερ – Οστάνδη. Καταρχάς μετράμε μετράει 10 και 11 κόρνερ στα δύο τελευταία παιχνίδια της Ντέντερ, αλλά η αυτοπεποίθηση που πηγάζει κυρίως από την Οστάνδη. Δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι τα 7/8 φετινά παιχνίδια της Οστάνδης έχουν διψήφιο αριθμό κόρνερ: 14, 11, 11, 13, 11, 14 και 14. Επιλογή το over 9,5 κόρνερ (2,00).

Οι επιλογές μου:

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ – ΜΙΡΑΝΤΕΛΑ OVER 3,5 2,10

ΒΑΑΛΒΑΪΚ – ΦΟΛΕΝΤΑΜ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,95

ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ – ΑΛΜΕΡΕ ΣΙΤΙ 1 1,85

ΑΛΚΜΑΑΡ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ G/G 1,90

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΓΚΕΝΚ – ΜΑΛΙΝ 1 (-1 ΑΣΙΑΤΙΚΟ) 1,90

ΝΤΕΝΤΕΡ – ΟΣΤΑΝΔΗ OVER 9,5 ΚΟΡΝΕΡ 2,00

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΓΑΝΔΗ G/G & OVER 1,90

ΟΛΙΒΕΪΡΕΝΣΕ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ G/G 1,90

ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

ΒΑΑΛΒΑΪΚ – ΦΟΛΕΝΤΑΜ 15+ ΚΟΡΝΕΡ 7,20

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.