Στήλες Bookadoros

LIRA 100: Η Αϊντχόφεν κόντρα σε ένα… δικό της παιδί

Γιώργος Μάντζιος18 Μαρτίου 2023

Τελευταίο ΣΚ πριν την διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, σε μια κρίσιμη στροφή της σεζόν, αφού όλα τα πρωταθλήματα έχουν μπει στην τελική τους ευθεία. Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα από Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία:

Στην Ολλανδία θα το γράψω όπως το νιώθω: Σιγά μην φράξει τον δρόμο της PSV για τον τίτλο ο Φιλίπ Κοκού, ένα δικό της παιδί. Ο προπονητής της Φίτεσε αγωνίστηκε αλλά και προπόνησε την Αϊντχόφεν και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον σύλλογο. Η Φίτεσε των 4 συνεχόμενων ηττών δεν μπορεί να σταματήσει την σαφέστατα πιο ποιοτική αντίπαλο της, με την παράδοση να γράφει 16-1-1 στα 18 τελευταία μεταξύ τους, ανεξαρτήτου έδρας. Η PSV θέλει να εκμεταλλευτεί απώλειες βαθμών στα παιχνίδια Άγιαξ – Φέγενορντ και Τβέντε – Άλκμααρ και θεωρώ πως δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Επιλογή το 2 & over 1,5 (1,95).

Στο ντέρμπι Άγιαξ – Φέγενορντ θα ασχοληθώ με τα κόρνερ, αφού αυτές οι δύο ομάδες (πρώτη η Φέγενορντ και έπειτα ο «Άιαντας») έχουν κερδίσει τα περισσότερα στην κατηγορία. Στο μεταξύ τους ντέρμπι στον πρώτο γύρο είχαμε 13 κόρνερ, αμφότερες είναι σε καλή κατάσταση, παίζουν πολύ από τα πλάγια. Στο πρόσφατο παιχνίδι του Άγιαξ με την Χέρενφεν είχαμε 13 κόρνερ, στο πρόσφατο της Φέγενορντ με την Φόλενταμ 11 κόρνερ. Επιλογή το over 9,5 κόρνερ (1,75).

Πιο δίπλα στο Βέλγιο η Γάνδη με την ψυχολογία στα ύψη μετά την θριαμβευτική πρόκριση σε βάρος της Μπασακσεχίρ, επικεντρώνεται στην μάχη για την 4η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ τίτλου. Έχει πιο βατό πρόγραμμα από τους αντιπάλους της και περιμένω να το εκμεταλλευτεί. Έβαλε 10 γκολ στα 2 τελευταία της παιχνίδια, ξεμπούκωσε δηλαδή και παίζει με την Έουπεν που παλεύει μεν για την παραμονή, αλλά στα μετόπισθεν απλά… μπάζει. Έχει δεχθεί 10 γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια της και δύσκολα θα αντέξει στην πίεση της αντιπάλου της. Επιλογή το 1 & over (1,95).

Καθαρά και μόνο λόγω απόδοση «βγάζει μάτια» το over στο Σιντ Τρούιντεν – Σέρενγκ. Η μία είναι στο -4 από την οκτάδα και παίζει τα…ρέστα της και η άλλη το έχει πάρει απόφαση ότι θα υποβιβαστεί και δεν έχει λόγο να κλειστεί στην άμυνα της. Τα 5 από τα 6 τελευταία μεταξύ τους ήταν over, ενώ η Σέρενγκ εκτός έδρας μετράει 8 σερί over. Επιλογή το over (2,10).

Τέλος στην Πορτογαλία, η Εστορίλ έρχεται από ένα σερί ηττών που αν συνεχιστεί, θα την βάλει σίγουρα σε περιπέτειες. Με αυτό το +6 από τις επικίνδυνες θέσεις και με 10 αγωνιστικές να απομένουν, δεν μπορεί να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής. Η αλήθεια είναι ότι προέρχεται από μια πολύ καλή εμφάνιση στο «Ντραγκάο» απέναντι στην Πόρτο, έχασε δύσκολα με 3-2 και απείλησε αρκετές φορές τους «δράκους». Η Τσάβες με τη νίκη της απέναντι στην Πορτιμονένσε έφυγε με +13 από την επικίνδυνη ζώνη και είναι σαφέστατα πιο άνετη βαθμολογικά. Ο κόουτς των γηπεδούχων Ρικάρντο Σοάρες έκανε φοβερή δουλειά πέρυσι στην Ζιλ Βιθέντε και ήδη έχει βελτιώσει τους γηπεδούχους. Επιλογή ο άσος (2,20).

Παιχνίδι για… κάρτες το Κάζα Πία – Μαρίτιμο, με τους γηπεδούχους να ονειρεύονται έξοδο στην Ευρώπη και τους φιλοξενούμενους να παίζουν κάθε εβδομάδα τα… ρέστα τους για την παραμονή. Στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε 6 κίτρινες και 2 κόκκινες κάρτες, στο πρόσφατο της Κάζα Πία 7 κίτρινες κάρτες, ενώ η Μαρίτιμο είναι η ομάδα με τις περισσότερες κάρτες στο πρωτάθλημα. Ο ρέφερι Αντόνιο Νόμπρε κάνει συχνά χρήση των καρτών του, ενώ στο πρόσφατο παιχνίδι του (Πάσος Φερέιρα – Σάντα Κλάρα) έβγαλε 11 κίτρινες κάρτες. Επιλογή το over 6,5 κάρτες (2,10).

Οι επιλογές μου:

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ – ΣΕΡΕΝΓΚ OVER 2,10

ΕΣΤΟΡΙΛ – ΤΣΑΒΕΣ 1 2,20

ΑΓΙΑΞ – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ OVER 9,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,75

ΦΙΤΕΣΕ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 2 & OVER 1,5 1,95

ΓΑΝΔΗ – ΕΟΥΠΕΝ 1 & OVER 1,95

ΚΑΖΑ ΠΙΑ – ΜΑΡΙΤΙΜΟ OVER 6,5 ΚΑΡΤΕΣ 2,10

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.