Λιόλιος: «Βιδωμένος στην καρέκλα ο Βασιλακόπουλος, δεν θέλει εκλογές»

Metrosport Team27 Απριλίου 2021

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την ανακοίνωση της παράταξής του κατά της προσωρινής διοίκησης και επιτέθηκε στον Γιώργο Βασιλακόπουλο τονίζοντας πως παραμένει «βιδωμένος στην καρέκλα» του και δεν θέλει να γίνουν εκλογές στην Ομοσπονδία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ανακοίνωση της παράταξής του για την ΕΟΚ:

«Κακώς ερωτώμαι εγώ. Η διοίκηση πρωτοδικείου να απαντήσει πως έγινε αυτό. Διάβασα κάποια περίεργα ρεπορτάζ, αλλά είμαι συνηθισμένος σ’ αυτά τα ρεπορτάζ. Το πρωί ως υποψήφιος πρόεδρος πήγα να καταθέσω ξεκάθαρο αίτημα με την εκλογική διαδικασία, το αν η προσωρινή διοίκηση έχει ζητήσει πρωτόκολλο, όπως δικαιούται, κι αν υπάρχει η εναλλακτική λύση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Το να επιτρέπεται 1000 άτομα να συγκεντρωθούν σε μια αίθουσα 30 Μαΐου το θεωρώ δύσκολο. Ρώτησα αν έχει ζητήσει υγειονομικό πρωτόκολλο. Αν δεν έχουμε τον εναλλακτικό τρόπο, εκλογές δεν θα έχουμε. Έστειλα αίτημα να το ξεκαθαρίσω. Μη γίνει και δεύτερο φιάσκο. Δεν αντέχουμε να λειτουργούμε με διοίκηση Πρωτοδικείου».

Για την ένταση στα γραφεία της Ομοσπονδίας:

«Πήγα μέσα, υπήρξε ένταση. Δέχθηκα φραστική επίθεση. Δεν απαντώ σ’ αυτά. Με λάσπη. Από τον κ. Γκολέμη. Υπήρχαν εργαζόμενοι που άκουγαν την αήθη επίθεση. «Τότε να πούμε στο δικαστήριο όσα μου λέτε», του απάντησα. Μου έλεγαν ότι απειλώ, ότι θα τους πάω φυλακή».

Για το αν βλέπει πρόθεση του κ. Βασιλακόπουλου να μην θέλει να διενεργηθούν οι εκλογές, αν και λέει ότι τελείωσε ο ίδιος από το άθλημα:

«Το πιστεύετε; Κι άλλα λέει. Δεν έκανε εκλογές. Θα πιστέψω έναν άνθρωπο βιδωμένο στην καρέκλα που κάθεται ένα μήνα κι ένα μήνα κι ένα μήνα; Είναι ξεκάθαρο πως δεν έχουν ζητήσει υγειονομικό πρωτόκολλο και δεν θα το κάνουν. Δεν θα ζητήσουν ηλεκτρονική ψηφοφορία. Δεν θέλουν να κάνουν εκλογές».

Για το ότι υποχρεώνεται από το νόμο η προσωρινή διοίκηση να οδηγήσει στις εκλογές την Ομοσπονδία:

«Υπήρξαν μια φορά παράνομοι. Τι τους πειράζει να το ξανακάνουν; Ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή. Δεν θέλει να κάνει εκλογές. Είναι… μάντης να ξέρει ότι επιτρέπεται να μαζευτούν τόσοι άνθρωποι σε μια αίθουσα τέλη Μαΐου; Δεν θα επιτρέπεται και δεν θα γίνουν εκλογές».

Για την καταγγελία μέσω της ανακοίνωσης της παράταξής του για τις πληρωμές της ΕΟΚ:

«Χωρίς έγκριση του Δ.Σ. άρχισαν να πληρώνουν διαφορετικές οφειλές ύψους 136.000 ευρώ. Είναι γνωστό ότι η Ομοσπονδία χρωστάει πάνω από 1 εκ. ευρώ στο ΟΑΚΑ. Αντί να ξεπληρώνει αυτά, ανάμεσα στα ονόματα είναι ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος στο payroll της Oμοσπονδίας που δουλεύει σε αθηναϊκά site, ρίχνει λάσπη εναντίον μου και υπέρ του κ. Βασιλακόπουλου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Για τη θέση Φασούλα πως δεν υπήρχε θεματολογία:

«Υπήρχε θεματολογία. Δεν είδα εκπρόσωπο της παράταξης του κ. Φασούλα. Έπρεπε να υπάρχει κάποιος από τους πέντε. Ήταν εντυπωσιακό».

Για το πώς θα λειτουργήσει η Ομοσπονδία για ακαδημίες και Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα;

«Κάναμε συγκεκριμένη πρόταση, μετά το 10ημερο του Μάη θα ανοίξουν οι ακαδημίες. Είναι πρωτεύον. Μπορούν να προπονούνται και οι αθλητές των άλλων κατηγοριών. Δίνουμε έμφαση στις ακαδημίες, έστω για ένα μήνα να πάρουν «ανάσες» τα παιδιά και οι ακαδημίες. Όπως και κάποιες προπονήσεις στην Α2 Γυναικών που ξέχασαν να τις βάλουν και δεν ασχολήθηκε κανείς στην Ομοσπονδία. Αναρωτιέμαι αν γνωρίζουν ότι υπάρχει Α2 γυναικών στο μπάσκετ. Με κάποιον τρόπο θα γίνουν οι εκλογές, δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η διοίκηση πρωτοδικείου. Αναρωτιέμαι γιατί παρατείνουν μήνα μήνα την παρουσία τους και καταρρέει το μπάσκετ. Είναι ταφόπλακα, χρονίζουν τα προβλήματα της βιωσιμότητας των ομάδων και το καλοκαίρι η νέα διοίκηση αναλαμβάνοντας θα πρέπει να τα λύσει όλα σε μικρό διάστημα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.