Λιόλιος: «Ο Βασιλακόπουλος προσπάθησε να υποκλέψει τη διοίκηση πρωτοδικείου»

Metrosport Team29 Μαρτίου 2021

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη στάση του Γιώργου Βασιλακόπουλου καταγγέλλοντας πως επιχείρησε να υποκλέψει τη διοίκηση πρωτοδικείου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη μοναδική κατάσταση της ΕΟΚ που είναι η μόνη ομοσπονδία που δεν πραγματοποιεί εκλογές:

«Είναι η μοναδική ομοσπονδία που δεν κάνει εκλογές. Ο κ. Βασιλακόπουλος πριν μια εβδομάδα αποφάσισε να μην κάνει εκλογές επικαλούμενος στο ΔΣ ότι έχουν προσφύγει κάποια σωματεία. Δεν αποκάλυψε για ποιο θέμα προσέφυγαν και δικαιώθηκαν. Το ψάξαμε και όντως κάποια σωματεία προσέφυγαν στο πρωτοδικείο για να μπορέσουν να ψηφίσουν. Δεν το έκαναν εγκαίρως. Τα σωματεία είναι και μόνα τους. Η ΕΟΠΕ πχ είχε προσφέρει 3 υπαλλήλους για να βοηθήσουν τα σωματεία με τη διαδικασία. Προσέφυγε και η Ομοσπονδία για να τα αντιμετωπίσει στο δικαστήριο. Ο δικαστής έβγαλε απόφαση πως έπρεπε να εγγραφούν και να ψηφίσουν. Τα σωματεία θεωρητικά κέρδισαν την υπόθεση. Ο κ. Βασιλακόπουλος αποφάσισε να μην κάνει εκλογές. Έτσι αυθαίρετα. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έλεγε αυτό. Το δικαίωμα που κέρδισαν τα σωματεία, τους το πήρε πίσω. Δεν είναι αυτή μόνο η ουσία. Στην πορεία ένα μέλος του ΔΣ ο κ. Νικολόπουλος είπε πως δεν υπήρξε ψηφοφορία για όλο αυτό. Ο ΕΣΑΚΕ δεν κλήθηκε. Τους αγνόησε πλήρως. Ζήτησε έκτακτο ΔΣ ο ΕΣΑΚΕ. Το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Έστειλα εξώδικο για να τηρηθεί ο νόμος. Ως 31 Μαρτίου να γίνουν εκλογές. Μόνο ο κ. Βασιλακόπουλος δεν το έκανε. Απειλούσε πως αν πάτε σε διοίκηση Πρωτοδικείου θα μας αποβάλλει η FIBA. Οργανωμένο σχέδιο, μας ρίχνει στάχτη στα μάτια. Προσπάθησε να υποκλέψει την διοίκηση Πρωτοδικείου. Διερευνάται αν δόθηκε εντολή από τα σωματεία για να γίνει διοίκηση Πρωτοδικείου. Η Ομοσπονδία ήταν παρούσα στο δικαστήριο και ο δικηγόρος της ζητούσε να γίνει τώρα το δικαστήριο. Καταλαβαίναμε τι θα γίνει και στήσαμε… καρτέρι στο δικαστήριο. Στις 10 το πρωί προσδιορίστηκε διοίκηση πρωτοδικείου, που προτεινόμενοι ήταν ο ίδιος ο κ. Βασιλακόπουλος. Ο δικηγόρος ήθελε να γίνει το δικαστήριο. Εμείς ζητούσαμε αναβολή. Έχω μιλήσει με τον κ. Φασούλα. Έκανα μια πρόταση γιατί πρέπει να υπάρχει διοίκηση να μην είμαστε εμείς, να αποσυρθούμε. Θέλω στην επόμενη μέρα να πάμε ενωμένοι. Εγώ το μπάσκετ δεν θέλω να το διχάσω. Θέλω με τον κ. Φασούλα να έχουμε ένα κοινό πρόσωπο. Θα μιλήσουμε ξανά. Πρέπει να μπει ένα πρόσωπο εκτός. Να είναι εγγυητής. Όχι κάποιος από εμάς. Πρέπει να προτείνουμε ποιος θα είναι».

Για τις εκλογές και πότε θα γίνουν:

«Θέλω να γίνουν το συντομότερο οι εκλογές. Θα το αποφασίσει το δικαστήριο αύριο. Είναι πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας. Πρέπει να τα λύσουμε ενωμένοι. Αντί να κάνουμε αυτό τρέχουμε στα δικαστήρια. Ακόμη σήμερα ή αύριο τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ, ας αγνοήσουν μια φορά στη ζωή τους τον κ. Βασιλακόπουλο. Δεν χρειάζεται να είναι υποταγμένοι. Να συμφωνήσουν να γίνουν εκλογές».

Για το ότι δείχνει πως δεν θέλει να φύγει από την ΕΟΚ:

«Μας κορόιδευε. Λυπάμαι. Ο ίδιος διοικούσε το μπάσκετ με διαρκή πτώση. Στα πρώτα χρόνια ήταν άλλη η ποιότητα δουλειάς. Είχε δίπλα του ανθρώπους. Τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν συνέβαινε. Είμαστε σε ελεύθερη πτώση».

Για την Α2 και πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν:

«Είναι ανέκδοτο. Τραγικό. Την ώρα που φεύγουν από τη διοίκηση θέλουν να αφήσουν καμένη γη πίσω τους. Ορίζουν πως θα γίνουν τα πρωταθλήματα της Α2. Πώς θα μπορέσουν να επιβιώσουν αυτές οι ομάδες; Θέλει να αφήσει καμένη γη. Δεν θα τους αφήσουμε. Όσο περνάει από το χέρι μου, όλων μας, δεν θα γίνει. Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Να δοθούν λύσεις, απ’ όποιον βγει, να τον βοηθήσουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.