Λεβέντικη εμφάνιση με πολλά κέρδη για τον Άρη

Βασίλης Μάστορας21 Ιουνίου 2020

Ο Αρης δικαιούται να θεωρεί τον εαυτό του φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ποιος είναι ο λόγος που αυξήθηκε η αισιοδοξία των κιτρίνων; Η χθεσινή εξαιρετική, τηρουμένων των αναλογιών, εμφάνιση της ομάδας του Ενινγκ στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ

Το τελικό αποτέλεσμα λίγη αξία έχει. Εκείνο που μετράει και ανεβάζει την ψυχολογία του Αρη, είναι η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας, η οποία άφησε στη Θεσσαλονίκη τις παθογένειες που έδειξε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. 

Και δεν ήταν μόνο αυτό; Παρά τις αναγκαστικές αλλαγές, που έγιναν, λόγω της αδυναμίας του Κόρχουτ να ακολουθήσει την αποστολή και την αποχώρηση του Βέλεθ πρώτα και του Σοόυζα στη συνέχεια, ο Αρης συνέχισε να έχει καθαρό μυαλό, προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ και γενικά όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έκαναν λεβέντικη εμφάνιση.

Οι παίκτες του Αρη έπρεπε χθες να προσπαθήσουν να «χτίσουν» και πάλι το γόητρο τους, που τσαλακώθηκε πριν μία εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και δεύτερον να στείλουν μήνυμα υπεροχής στην ΑΕΚ, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης για το Κύπελλο. 

Συγχρόνως θα έπρεπε να φύγουν όλοι γεροί μέσα από το γήπεδο. Συνολικά η προσπάθεια είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας κι αυτό αποδείχθηκε στην πράξη. Στο 10ο ο Βέλεθ σωριάστηκε στο χορτάρι σφαδάζοντας και λίγα λεπτά αργότερα υποχρεώθηκε να φύγει για τον πάγκο «παγώνοντας» στους κίτρινους. 

Πριν καλά καλά ξεπεράσουν το σοκ από τον τραυματισμό του Βέλεθ, ο Σόουζα για τον ίδιο λόγο αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο 30ο λεπτό, μεγαλώνοντας την αγωνία για την εξέλιξη του αγώνα, αλλά περισσότερο γι’ αυτόν της Τετάρτης. Ο Ενινγκ μέσα σε 20 λεπτά κλήθηκε να λύσει ένα σταυρόλεξο για γερούς λύτες. 

Ο Σόουζα που επιστρατεύτηκε να καλύψει του κενό του απόντα Κόρχουτ έφυγε από τον αγώνα κι έτσι ο Γερμανός, μετά το πείραμα που έκανε βάζοντας τον Μπα στη θέση του Βέλεθ, έπρεπε να βρει λύση και για το αριστερό άκρο της άμυνας. 

 Υποχρεώθηκε να γυρίσει πίσω τον Σάσα και να βάλει τον Λάρσον στην 11άδα κάνοντας εσωτερικές αλλαγές προκειμένου να καλυφθεί το κενό στον άξονα. Οι κινήσεις έμοιαζαν με... ταχυδακτυλουργικά, αφού ο Μαντσίνι κλήθηκε να αγωνισθεί μετά το 60ο στο δεξί άκρο της άμυνας!

Τα... απρόοπτα δεν λύγισαν τον Αρη, ο οποίος χθες μπήκε στον αγώνα καλύτερα προετοιμασμένος τακτικά, απ’ ότι κόντρα στον Ολυμπιακό. Είχε εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία, με τις γραμμές κοντά, καλό αμυντικό τρανζίσιον και δεν έκανε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΑΕΚ δημιούργησε μόνο μία ευκαιρία μέχρι το 35’. 

Η ομάδα του Ενιγκ βρήκε στο β’ ημίχρονο την ηρεμία που έχασε λόγω των τραυματισμών στο α’ ημίχρονο, πήρε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές στο σκορ. Τι πλήρωσε; Την αδυναμία να αποφύγουν τα αμυντικά λάθη οι... επιστρατευμένοι παίκτες (Μπα-Μαντσίνι). Λίγο το κακό γιατί συνολικά όσοι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν, έστω και μετά από καιρό, έδειξαν ζηλευτή ετοιμότητα. Κι αυτό είναι ένα πρόσθετο κέρδος για τον Άρη από τον χθεσινό αγώνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.