Λέο Ζαμπά: Η πιο κρίσιμη ευκαιρία του στον ΠΑΟΚ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου03 Μαΐου 2022

Ο Ζαμπά ήρθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2018 και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν μπορεί ή δεν μπορεί να βοηθήσει πραγματικά τον Δικέφαλο. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχει ταχύτητα, ταλέντο, αλλά και ιδιόρρυθμo χαρακτήρα που προβληματίζει. Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι την σεζόν του νταμπλ, όπου κατέγραψε 40 συμμετοχές και επτά γκολ θα είχε συνέχεια, όμως, ο τραυματισμός του στην αρχή της επόμενης περιόδου, σε ένα φιλικό με την Δόξα Δράμας τον πήγε πίσω και από τότε δεν επέστρεψε ποτέ σε υψηλά στάνταρ.

Ολοκλήρωσε εκείνη την χρονιά μόλις με εννιά παρουσίες και αυτό ήταν το φινάλε της πρώτης θητείας του στην Τούμπα. Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Βάσκο Ντα Γκάμα, έως τον Δεκέμβριο του 2021 και τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψε και φόρεσε ξανά την ασπρόμαυρη φανέλα με στόχο την καθιέρωσή του, ωστόσο, παρά την πρώτη αχτίδα αισιοδοξίας, το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε έφερε σύννεφα στη σχέση του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου του δίνει ευκαιρίες, απανωτές βασικές συμμετοχές από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι διατεθειμένος να τον βοηθήσει για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να βοηθήσει και ο ίδιος τον εαυτό του. Ο Ρουμάνος τεχνικός του έχει δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί 14 φορές από τον Ιανουάριο που γύρισε στην Τούμπα και σε κάποια παιχνίδια έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια.

Σκόραρε ένα τέρμα στην πρώτη του συμμετοχή, στις 12 Ιανουαρίου, στο εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό και ένα πανέμορφο, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, στον εκτός έδρας αγώνα με την Λαμία στις 6 Μαρτίου και πάνω στο ανέβασμά του τον... νίκησε και πάλι ο κακός του εαυτός. Υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα στην προπόνηση, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον τιμώρησε, αλλά έχει την διάθεση να τον στηρίξει ακόμη μία φορά.

Τον ξεκίνησε βασικό στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά στα 66 λεπτά που έπαιξε, ωστόσο, ο προπονητής του Δικεφάλου είναι δεδομένο ότι θα του δώσει και άλλες ευκαιρίες, περιμένοντας την ποδοσφαιρική ωρίμανσή του, μέσα από την οποία, φυσικά, θα επωφεληθεί και η ομάδα.

Ο Μάτος τον πιστεύει και του στάθηκε σαν μεγάλος του αδερφός

Ο συμπατριώτης του, Λέο Μάτος, του έχει σταθεί σαν μεγάλος του αδερφός. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν αυτός που του άνοιξε την πόρτα για την Βάσκο Ντα Γκάμα για να κάνει restart στην καριέρα του. Ο πρώην μπακ του ΠΑΟΚ πιστεύει στις δυνατότητές του και δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις που είχε κάνει στην Metrosport πριν από περίπου έξι μήνες. 


«Περίπου ένα χρόνο πριν έκανα μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσω τον Λέο (σ.σ. Ζαμπά) να υπογράψει με την Βάσκο, κάτι που ήταν δύσκολο γιατί προερχόταν από τραυματισμό και μία ομάδα το σκέφτεται για να αποφασίσει σε τέτοια περίπτωση. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη πλευρά, κατάλαβε ότι χρειαζόταν χρόνο συμμετοχής για να επανέλθει στην καλύτερη κατάσταση. 

Είχε στο ρόστερ του πολλούς παίκτες και δεν μπορούσε να πάρει ευκαιρίες. Μετά από μερικούς μήνες εδώ στην Βάσκο, μπορώ να πω ότι ο Λέο είναι κοντά στο 100%. Έπαιξε πολύ εδώ στη Βραζιλία, περίπου 30 ματς (σ.σ. με το κύπελλο έχει 35 ματς), σκόραρε (σ.σ. έχει σημειώσει τρία γκολ), νομίζω είχε την ευκαιρία να δείξει τον καλό εαυτό. Μπορεί να επιστρέψει τον Ιανουάριο και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να κερδίσει τρόπαια» είχε τονίσει συγκεκριμένα ο Μάτος.

Από εδώ και πέρα είναι στο χέρι του να ενισχύσει ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ και ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός μεγάλου συλλόγου. Αρκεί να έχει το μυαλό του μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να μην αφήνει τις ευκαιρίες που του δίνονται απλόχερα να περνούν ανεκμετάλλευτες. Γιατί είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα... στερέψουν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.