Λέο Μάτος: Η ανανέωση και η μη χρησιμοποίηση

Κώστας Πετρωτός26 Φεβρουαρίου 2020

Στα 3,5 χρόνια που ο Λέο Μάτος φορά την φανέλα του ΠΑΟΚ έχει ήδη καταγράψει αξιοσημείωτες επιδόσεις. Εχει αγωνιστεί σε 156 παιχνίδια, έχει σημειώσει 26 γκολ και έχει μοιράσει 15 ασίστ. Εχοντας συνδυάσει αυτές τις επιδόσεις με τέσσερα τρόπαια (τρία Κύπελλα και ένα Πρωτάθλημα, όπως και ένα ακόμη Πρωτάθλημα που χάθηκε όπως χάθηκε), δικαιωματικά πήρε τον τίτλο του κορυφαίου δεξιού οπισθοφύλακα στην ιστορία του συλλόγου.

Απόλυτα λογικά, λοιπόν, υπάρχει ανοιχτό θέμα με την ανανέωσή του παρά το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες κλείνει τα 34. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Μ», ο ΠΑΟΚ προτείνει νέο διετές στον Βραζιλιάνο αμυντικό, περίπου με τις ίδιες ετήσιες απολαβές που έχει και με το ισχύον συμβόλαιο και εκείνος ζητά έναν ακόμη χρόνο ή διετές με μεγαλύτερη αμοιβή.

Προφανώς δεν μπορεί ούτε ο υπογράφων, ούτε κανείς άλλος, να κατηγορήσει τις δύο πλευρές για την στάση τους στην διαπραγμάτευση. Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Μάτος, έχουν το δικαίωμα να υποστηρίξουν τα «πιστεύω» τους, καθώς αμφότεροι έχουν το πλάνο τους.

Το λάθος θα είναι οι διαφωνίες στην διαπραγμάτευση να επηρεάσουν την χρησιμοποίησή του. Και το σημειώνω γιατί φθάνουν περίεργοι ψίθυροι στα αυτιά του γράφοντος που πιστεύω ότι δεν έχουν καμία βάση. Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη έχει φερθεί άψογα σε όλους τους παίκτες που έχουν περάσει από την ομάδα και αν υπήρχαν παράπονα, αφορούσαν μόνο λάθος διαχείριση από προπονητές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μπερμπάτοφ με τον Τούντορ. Ο Βούλγαρος σταρ, παρά την... κακοδιαχείριση που υπέστη από τον Κροάτη προπονητή, μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον σύλλογο και τον ιδιοκτήτη του. Προφανώς και ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τον Μάτος με τον σεβασμό που του αρμόζει και απορώ πώς προέκυψαν οι ψίθυροι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.