Λειτούργησε σαν… στυγνός επαγγελματίας

Βασίλης Βλαχόπουλος10 Ιανουαρίου 2023

Ενίοτε είναι απαραίτητο και αυτό. Εμμέσως πλην σαφώς το είπε εξάλλου ο Αλαν Πάρντιου μετά την προχθεσινή εύκολη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης». «Ξέρω ότι το παιχνίδι έγινε βαρετό για τους φιλάθλους», σημείωσε με πονηρό χαμόγελο. «Και στην Τούμπα είχαμε κατοχή μπάλας της τάξεως του 73% αλλά δεν κάναμε κάτι από πλευράς ευκαιριών και φύγαμε με άδεια χέρια», συμπλήρωσε. Ο παραλληλισμός δεν έγινε τυχαία. 

Ο Βρετανός εστίασε στον τομέα της διαχείρισης αποτελεσμάτων αλλά και στιγμών. Πράγματι ο Αρης έκανε ένα βήμα προς τα πίσω στο πρώτο 25λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου – κι έχοντας το υπέρ του 2-0 από το πρώτο – δίχως όμως να χάσει τον έλεγχο του αγώνα. Απλά, δεν ήταν το ίδιο κυριαρχικός όπως στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό άλλαξε στο τελευταίο 10λεπτο όπου οι αλλαγές λειτούργησαν ευεργετικά. Οπως ο Μπριάν Νταμπό ο οποίος πέρασε τέσσερις εξαιρετικές μπαλιές, η τελευταία έφτιαξε τις προϋποθέσεις για την εξιλέωση του Ράφαελ Καμάτσο. 

Ο αυτοσαρκασμός του Πορτογάλου ήταν όλα τα λεφτά. «Επιτέλους σκόραρα», είπε. Σαν ψέματα φάνηκε και στην πλειοψηφία του γηπέδου. Επί της ουσίας, ο Αρης πήρε κάτι που πραγματικά είχε ανάγκη. Νίκη, βαθμούς και ψυχολογία. Πράγματι λειτούργησε σαν στυγνός επαγγελματίας. Διάβασε τα δύο λάθη της άμυνας του Αστέρα Τρίπολης, κυρίως, στις στατικές φάσεις. 

Ολοι οι παίκτες του ήταν μέσα στη μικρή περιοχή και ο Μάνου Γκαρθία βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει μετά από 1000+ λεπτά συμμετοχής. Η δε δεξιά πλευρά ήταν ανεπαρκής και από εκεί ξεκίνησε η φάση του δεύτερου τέρματος. Ολα όμορφα κι ωραία που λένε αλλά δεν είναι έτσι. Ο Αρης είχε πρόβλημα δημιουργίας σε ροή παιχνιδιού. Μόλις μία φάση καταγράφηκε με το σουτ του Νταρίντα ο οποίος αγωνίστηκε στη φυσική θέση του, αυτή του δημιουργικού μέσου. 

Εμφανίστηκε πιο δημιουργικός στο τελευταίο 20λεπτο του δεύτερου μέρους γιατί βρήκε χώρους. Εκεί όντως του έλειψε το σουτ ή τελική πάσα. Και θα πρέπει να τα βρει και τα δύο για να μην πετάξει άλλου βαθμούς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.