Λείπουν «καλά χαρτιά» από τον Λουτσέσκου -Θα τον στηρίξουν όσους στηρίζει;

Αρις Νικολάκης30 Οκτωβρίου 2022

Η ΑΕΚ φέρεται ως φαβορί στο αποψινό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο ΠΑΟΚ φέρεται ως αουτσάιντερ. Δε χωρά συζήτηση. Ως αουτσάιντερ φερόταν ο ΠΑΟΚ και στο ντέρμπι στον Πειραιά με φαβορί τον Ολυμπιακό. Είδατε τι έγινε. Όπως ως φαβορί φερόταν ο ΠΑΟΚ και ως αουτσάιντερ ο Αστέρας την περασμένη αγωνιστική στην Τούμπα. Είδατε κι εκεί τι έγινε…

Με λίγα λόγια; Εμείς επιμένουμε. Ακόμη κι αυτός ο ΠΑΟΚ με τις ελλείψεις στο ρόστερ και τις απουσίες στην ομάδα του είναι ο ρυθμιστής των αγώνων του. Δεν το λέμε εμείς. Οι αγώνες του το λένε!

Στο αποψινό ντέρμπι πάντως, ο ΠΑΟΚ έχει τις περισσότερες απουσίες εφέτος στο Πρωτάθλημα. Τις έχει κυρίως, στην άμυνα. Την καθ’ ημάς «αχίλλειο πτέρνα» του ακόμη και δίχως τις απουσίες αυτές. Κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στην δυσκολότερη θέση από κάθε άλλη φορά. Δυσκολότερη ίσως, από εκείνη στη ρεβάνς μετά την ήττα (2-0 στη Σόφια) από τη Λέφσκι.

Έχει δοκιμάσει πολλά σχήματα. Του βγήκε ένα, εκείνο στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό αλλά… Το δοκίμασε για δεύτερη φορά σερί (πρωτόγνωρο γεγονός για τον Ρουμάνο) κι απέτυχε με τον Αστέρα στην Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αν και πλέον, μιλά ανοικτά για εκ θεμελίων ανέγερση ομάδας στον ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να στηρίζεται σε «παλαιά υλικά». Δίχως αυτά τα «υλικά» λόγω παλαιότητας, να τον στηρίζουν. Τούτο δε, όχι λόγω παλαιότητας. Λόγω τι; Ο Θεός κι η ψυχή τους.

Δε λέμε πως Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Ζίβκοβιτς και λοιποί παλαιότεροι έχασαν από με τον …καιρό τη λάμψη τους. Έχασαν πάντως, κάτι. Και δεν είναι που δε λάμπουν έστω λιγότερο. Είναι που καθόλου δε λάμπουν!

Το ντεφορμάρισμα αυτών – όπως και των Αουγκούστο, Ολιβέιρα και Κούρτιτς… Ναι, και Κούρτιτς – είναι αναμφισβήτητα μία από τις ουσιαστικές αιτίες για τα ναυάγια του ΠΑΟΚ.

Σε αυτούς, εξαιρουμένου του απόντα Ζίβκοβιτς, θα στηριχθεί ο Ρουμάνος προπονητής και κόντρα στην ΑΕΚ. Δοκιμάζοντας ίσως, παίκτες τους οποίους ουδόλως εμπιστευόταν μέχρι χθες. Όλα αυτά βέβαια, με δεδομένη την έλλειψη εμπιστοσύνης του σε μεταγραφές οι οποίες θεωρήθηκαν… πανάκεια για τον ΠΑΟΚ. Ο Κουαλιάτα επί παραδείγματι. Ή ο Κάργας του οποίου η απόκτηση ουδέποτε θεωρήθηκε… πανάκεια για τον ΠΑΟΚ. Θεωρήθηκε όμως, ιδανική λύση back up για την άμυνα. Δίχως να εξελιχθεί έτσι. Κι ήδη βρέθηκε εκτός αποστολής, μάλιστα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακατεύει πάλι, την τράπουλα για απόψε. Και του λείπουν «καλά χαρτιά» και δεν έχει πολλές – τρόπος του λέγειν - εγγυημένες εναλλακτικές. Ως εκ τούτου εάν κι εφ’ όσον αυτοί οι παίκτες, οποίοι στηρίζονται μέχρι πρόκλησης από αυτόν, δεν στηρίξουν εαυτόν κι αλλήλους… Ο ΠΑΟΚ δεν έχει προοπτικές νίκης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εάν κι εφ’ όσον τον στηρίξουν; Θα καταστεί ρυθμιστής του ντέρμπι με πολλές προοπτικές νίκης…

ΥΓ 1 : Όταν χάνεις πέντε (αριθμός: 5) σετ μπολ σε ένα σετ – σε ντέρμπι – καθίσταται και δύο (αριθμός: 2) στο κρίσιμο τέταρτο σετ, καθίστασαι …Αυτόχειρας!

ΥΓ 2 : Παρά την ήττα κόντρα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ άφησε καλές εντυπώσεις για την προσπάθεια την οποία επιχειρεί εφέτος!

ΥΓ 3: Δικαιούται στήριξη και το βόλεϊ τού ΠΑΟΚ. Ακολουθούν το «δόγμα Ιβάν». Μάχονται μέχρι εσχάτων… Μέχρι τελικής πτώσης!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.