Λέικερς και Χιτ στη «μάχη» για το δαχτυλίδι του ΝΒΑ

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2020

Η πορεία τους μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ ήταν εντυπωσιακή όμως η κορυφή έχει θέση μόνο για έναν. Λέικερς και Χιτ θα πέσουν τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/10, 4:00) στη «μάχη» των τελικών σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σειρά, με πολλές ιδιαιτερότητες.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της σειράς δεδομένου ότι με τους Χιτ κατέκτησε δύο από τους τρεις τίτλους του. Ο «Βασιλιάς» θα εμφανιστεί για 10η φορά σε σειρά τελικών ισοφαρίζοντας την επίδοση του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας και πίσω από τους Μπιλ Ράσελ (12) και Σαμ Τζόουνς (11).
Οι Λέικερς βρίσκονται στους τελικούς για 32η φορά στην ιστορία του franchise, αλλά αυτή είναι η πρώτη τους εμφάνιση από το 2010. Το Μαϊάμι κάνει την έκτη παρουσία του σε τελικούς, αλλά πρώτη χωρίς τον Ντουέιν Ουέιντ. Μαϊάμι και Λέικερς ήρθαν αντιμέτωποι δύο φορές στην κανονική περίοδο με τους «λιμνάνθρωπους» να επικρατούν και στις δύο.

Το δίδυμο των σούπερ σταρ των Λέικερς (Τζειμς, Ντέιβις) διανύει περίοδο φόρμας κάτι που αν συνεχιστεί και στους τελικούς, θα δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Λος Άντζελες. Ο «βασιλιάς» ειδικά, είχε σχεδόν μέσο όρο triple double στους τελικούς της Δύσης απέναντι στο Ντένβερ (27 πόντους, 10,4 ριμπάουντ και 9 ασίστ) ενώ έκλεισε την σειρά κάνοντας φοβερό ματς με 38 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ στο 5ο παιχνίδι. Εντυπωσιακός ήταν στους τελικούς της Δύσης και ο Άντονι Ντέιβις με μέσο όρο 31,2 πόντους και με 54,2% εντός παιδιάς.
Οι Χιτ όμως έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Μπήκαν στα πλέι οφ από το Νο5 της Ανατολής, «σκούπισαν» τους Πέισερς, πέταξαν εκτός τους Μπακς και μάλιστα με 4-1 και στους τελικούς «λύγισαν» τους Σέλτικς με 4-2.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.