Λάζαρ: «Να αφήσουν τον Ραζβάν να κάνει ομάδα για... Πρωτάθλημα - Έφυγε με το κεφάλι ψηλά ο Γκαρσία»

Χάρης Εμμανουηλίδης21 Ιουνίου 2021

«Ο ΠΑΟΚ, ήταν αυτή η ομάδα που με έκανε να νιώθω σαν κορυφαίος παίκτης». Ο Κοστίν Λάζαρ από την Ρουμανία ανασύρει μνήμες από το πέρασμα του από τα ελληνικά γήπεδα, βάζει στη... «ζυγαριά» τον Πάμπλο Γκαρσία και τον συμπατριώτη του Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν ξεχνά τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και τον Λίνο, ενώ κάνει ειδική μνεία στην παρουσία του στον Ηρακλή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metrosport.gr:

- Κοστίν, έχουμε χάσει τα ίχνη σου, που σε βρίσκουμε;

«Αυτή τη στιγμή είμαι προπονητής στη Ρουμανία, σε μία ακαδημία και δουλεύω με παιδιά κάτω των 16 ετών, με τον στόχο μου να μην είναι άλλος από το να καταφέρω να γίνω πρώτος προπονητής κάποια στιγμή. Τον ελεύθερο χρόνο της ημέρας μου, προσπαθώ να τον περνάω με την οικογένεια μου».

Πως είναι η ζωή χωρίς να είσαι εσύ από την μέσα πλευρά του γηπέδου;

«Η ζωή μου είναι στενάχωρη χωρίς να παίζω ποδόσφαιρο, αλλά προσπαθώ να την απολαμβάνω το ίδιο και από τον πάγκο της ομάδας ως προπονητής».


- Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο;

«Νομίζω ότι αυτό που μου λείπει περισσότερο από την περίοδο που αγωνιζόμουν εγώ, είναι η περίοδος που βρισκόμουν στον ΠΑΟΚ, στην Ραπίντ, αλλά και η αγάπη που μπορούσα να εισπράξω από τον κόσμο στο γήπεδο. Μου λείπει οτιδήποτε μπορεί να συνδεθεί με το ποδόσφαιρο».

- Από την περίοδο που αγωνιζόσουν στον ΠΑΟΚ, τι κρατάς;

«Θα κρατήσω τα χρόνια που είχα την ευκαιρία να αγωνίζομαι εκεί. Ήταν τα καλύτερα χρόνια για την ποδοσφαιρική μου καριέρα αλλά και για τη ζωή μου μέχρι και τώρα».

Τι είναι ο ΠΑΟΚ για εσένα;

«Μου λείπει η ομάδα και η Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι συνώνυμο με την Ελλάδα για μένα και λατρεύω τους ανθρώπους, τη χώρα και ειδικά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ! Ήταν αυτή η ομάδα που με έκανε να νιώθω σαν κορυφαίος παίκτης».

Ο Πάμπλο Γκαρσία... η συνύπαρξη τους και ο Λίνο

- Αγωνιζόσουν με τον Πάμπλο Γκαρσία στον χώρο του κέντρου, πως ήταν η συνύπαρξη σας;

«Ο Πάμπλο, ήταν μια πολύ καλή προσωπικότητα, καταλαβαίναμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά, έξω και μέσα στο γήπεδο αλλά και στο ποδόσφαιρο γενικότερα. Μου λείπει πάρα πολύ και επίσης ο Λίνο! Ήταν καλοί φίλοι μου και μερικοί άλλοι... μαλ@@κες, αλλά μου λείπουν όλοι»!

Από στιγμές τι θυμάσαι με τον Πάμπλο;

«Θυμάμαι ότι δεν καταλαβαίναμε ο ένας τον άλλον σε αυτά που λέγαμε γιατί δεν ξέραμε την ίδια γλώσσα. Η συνεννόηση μας γινόταν μέσα από τις χειρονομίες. Πέρα από αυτό όμως, νομίζω ότι στο κέντρο είχαμε πολύ καλή χημεία. Δεν μπορείς να μισήσεις τον Πάμπλο αλλά μόνο να τον αγαπήσεις!»


Ως προπονητής πως σου φάνηκε; 

«Νομίζω ότι του ταιριάζει απόλυτα, είναι μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα και έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει ως πρώτος προπονητής».

Ο Γκαρσία έφυγε, αλλά ο Ραζβάν ήρθε...
«Ο Πάμπλο έφυγε με το κεφάλι ψηλά, τον Ραζβάν τον ξέρω από την Εθνική αλλά και από την Ραπίντ. Πρώτα από όλα είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και έπειτα ένας εξαιρετικός προπονητής. Είναι δίκαιος, έξυπνος, επαγγελματίας αλλά και έμπειρος. Έχει μια καλή φιλοσοφία ως προπονητής και ξέρει τι μπορούν να παίξουν οι παίκτες που έχει και να αποδώσουν για την ομάδα!»


-Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πάρει ξανά το πρωτάθλημα; 

«Να αφήσουν τον Ραζβάν να κάνει αυτός τις μεταγραφές και να φτιάξει την ομάδα».


Εκτός από τον Πάμπλο, είχες όμως και τον Βιεϊρίνια συμπαίκτη...

«Ο Αντρέ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω παίξει μαζί τους. Τότε ήταν σε νεαρή ηλικία και τώρα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Συλλόγου. Τον βλέπω να παραμένει στον ΠΑΟΚ αλλά μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι η ώρα του να τελειώσει ακόμα καθώς μπορεί να παίξει περισσότερο. Θέλω να πιστεύω ότι ο Ραζβάν δεν θα τον αφήσει να σταματήσει ακόμα καθώς η επιρροή του Αντρέ στους παίκτες είναι μεγάλη και χρειάζεται στα αποδυτήρια».

- Δεν θα μπορούσαμε να μην σε ρωτήσουμε και για το πέρασμα σου από τον Ηρακλή, τι κρατάς;

«Για τον Ηρακλή είμαι στεναχωρημένος καθώς δεν μπόρεσα να αγωνιστώ παραπάνω για την ομάδα. Όσο αγωνίστηκα έδωσα το 100% μου, αλλά ήταν μία όμορφη εμπειρία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.