Λάθος σχέδιο, τραγικός Καμαρά, κακό αποτέλεσμα

Βασίλης Βλαχόπουλος02 Μαΐου 2022

Αν το αγωνιστικό σχέδιο έμοιαζε δυσλειτουργικό μετά τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, ήρθε και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά να του δώσει μια κλωτσιά και να το αποτελειώσει. 

Κι αν η αυταπάρνηση των εναπομεινάντων ήταν ο οδηγός για το δεύτερο ημίχρονο, αυτή τελικώς αποδείχθηκε ανεπαρκής για να οδηγήσει τον Άρη σε σημείο να μη φύγει με άδεια χέρια από τη Λεωφόρο και να διατηρήσει το πλεονέκτημα έναντι του Παναθηναϊκού

Μέσα σ’ αυτά υπάρχει ασφαλώς και το πέναλτι που δεν δόθηκε για τους «κίτρινους» στη φάση του Φραν Βέλεθ όπου το χέρι του Ισπανού ξεκάθαρα ήταν προέκταση του σώματός του για να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίτυα, όπως φυσικά δεν είχε δοθεί (τότε σε μαρκάρισμα στον Σάσα) στον αγώνα του πρώτου γύρου των Playoffs.

Κι έτσι οι «κίτρινοι» έχασαν το πλεονέκτημα όπως έχασαν και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος «κρέμασε» την ομάδα του με την απερισκεψία του και τα νεύρα του. Γιατί την υποχρέωση να «βγάλει» 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο, δεν θα παίξει και με τον Ολυμπιακό.

 Ο Μαυριτανός το έφαγε όλο το… τυράκι που του έριξε ο Πέρεθ (προσγείωσε το πόδι του στο πρόσωπο του Καμαρά στη φάση της πρώτης κάρτας) καθώς ήταν φανερό από την αρχή όπου οι παίκτες του Παναθηναϊκού «έπαιζαν» με τον οξύθυμο Αφρικανό. Τούτο όμως δεν δίνει καμία δικαιολογία, ίσα-ίσα που η συμπεριφορά του θα πρέπει να τιμωρηθεί από την ΠΑΕ Αρης δεδομένης της κρισιμότητας του αγώνα.

Πηγαίνοντας στο αγωνιστικό σχέδιο και μόνο η αλλαγή του Λούκας Σάσα στο ημίωρο έδειξε ότι ο Χερμάν Μπούργος το μετάνιωσε πολύ νωρίς αναγνωρίζοντας την αναποτελεσματικότητά του. Ούτε η επιλογή του Γκάμα του βγήκε στην αριστερή πλευρά καθώς ο Γκάνεα ξέμενε με δύο και τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού κι έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν στο στιλ που βολεύει τον Αρη αλλά και παίκτες σαν τον Χουάν Ιτούρμπε ο οποίος έκανε εκπληκτικό παιχνίδι αλλά δίχως παίκτη που πατά περιοχή, ο Αρης δεν βρήκε τον αριθμό των φάσεων που θα ήθελε. Και σ’ αυτές που βρήκε, δεν είχε ουσία. Μένοντας στην ουσία, πλέον θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσει τον Ολυμπιακό γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει με εκτροχιασμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.