Αρης: Λάθος σχέδιο, λάθος και το αποτέλεσμα

Βασίλης Βλαχόπουλος05 Απριλίου 2022

Λάθη μαζεμένα, λάθη που κοστίζουν κι ενδεχομένως να κρύβουν βαρύ τίμημα γιατί δίχως νίκη σε τρεις αγώνες στα Playoffs , προφανώς, ο απολογισμός του Αρη απέχει από αυτό που είχε φανταστεί ο ίδιος, όπως για παράδειγμα την πορεία που φανταζόταν για να καταλήξει στην κατάκτηση της 3ης θέσης.

 Στα λάθη συμπεριλαμβάνεται το αρχικό σχέδιο του Χερμάν Μπούργος καθώς η αλλαγή στη διάταξη (3-5-2) και η ανάγκη ανταπόκρισης των ποδοσφαιριστών σε κάτι που δεν έχουν μάθει να παίζουν, είχαν ως συνέπεια την εμφάνιση ενός συνονθυλεύματος με την παράλληλη κατάργηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών συγκεκριμένων παικτών. Τι δουλειά είχε δηλαδή ο Ντιαγέ στα άκρα, ανάθεμα κι αν ήξερε τι ήθελε να κάνει ο Λούκας Σάσα στον άξονα. Ο Αρης του πρώτου ημιχρόνου ήταν μια μπερδεμένη και εκνευριστικά ακίνδυνη ομάδα. Αυτό το σχέδιο αλείφτηκε σαν το βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έβγαλε ξεκούραστα ένα ημίχρονο από τη στιγμή που ούτε καν σκέφτηκε να ξεμυτίσει από την άμυνά του.

Η επιστροφή στην κανονικότητα ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά από τη στιγμή εγκατάλειψης του αρχικού σχεδίου αλλά εκεί αναδείχθηκαν οι παθογένειες αυτής της ομάδας. Αυτές με τις οποίες πορεύεται ο Αρης από την αρχή της σεζόν και σχετίζονται με την αδυναμία αυτής της ομάδας να βρει το γκολ. Μπορεί να είναι παραγωγικός, δημιουργικός, να έχει τρόπους να φτάσει στην αντίπαλη περίοδο αλλά εκεί αυτή η ομάδα δεν έχει εκτέλεση. Ειδικά απέναντι στον ΠΑΣ, δεν έχει σκοράρει σε 270+ αγωνιστικά λεπτά και σε σύνολο 50 τελικών προσπαθειών σε τρεις αγώνες!

Ο Χερμάν Μπούργος υποστήριξε ότι δεν τον ανησυχεί το γεγονός ότι η ομάδα του παραμένει χωρίς νίκη στα Playoffs δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ικανότητά της, η αλήθεια είναι όμως ότι πρόκειται για κάτι εξόχως ανησυχητικό. Βέβαια, στον Αρη ταιριάζουν περισσότερο παιχνίδια σαν αυτό που έρχεται με την ΑΕΚ στην Αθήνα, παρά αυτά όπως με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πλέον η νίκη επί της «Ενωσης» μοιάζει επιτακτική καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος του εκτροχιασμού από τον στόχο της 3ης θέσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.