Ο αρχηγός Γιάννης Λάππας θυμάται τις μεγάλες στιγμές της κατάκτησης του Champions Cup με τον Άρη!

Metrosport Team04 Μαΐου 2022

Σαν σήμερα ο Άρης κατακτούσε το τρίτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο, το FIBA Champions Cup, στον τελικό του Final 4 στο Αλεξάνδρειο! Με αφορμή την τεράστια τότε επιτυχία των «κιτρινόμαυρων», ο Γιάννης Λάππας μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». 

«Η αλήθεια είναι ότι πάντα μια επιτυχία γίνεται έναυσμα για πορείες και τίτλους. Αν την κυνηγάς μόνο, δεν ξέρεις πως είναι. Πέρασαν 19 χρόνια από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Καπ. Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα να σηκώνουμε το τρόπαιο με τον κόσμο μας. 

Εμείς ξεκινήσαμε αλλιώς την χρονιά, κι αλλιώς εξελίχθηκε, ενώ κάποιοι λοιδόρσαν την πορεία μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήμασταν μια εξαιρετική παρέα και μια ομάδα δεμένη και αγαπημένη που μπορούσε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Εγώ δεν θα ξεχάσω ορισμένα πράγματα που μας έλεγε ο κ. Αλεξανδρής πριν τα παιχνίδια. 

Οι τίτλοι μένουν στην ιστορία, όχι οι τελικοί. Στο ξενοδοχείο πριν τον τελικό ήταν ο Μαζωνάκης. Οι ξένοι παίκτες του Άρη ρωτούσαν τότε ποιος ήταν αυτός. Αυτό τους βοήθησε να χαλαρώσουν πριν την αναμέτρηση. Ο Σόλομον ήταν μεγάλη παικτάρα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πράγματα έκανε και στις προπονήσεις. Εκείνη η ομάδα ήταν πολύ καλή και αγωνιστικά και οικονομικά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την επόμενη χρονιά διαλύθηκε. Η διαφορά εκείνη της ομάδας ήταν ότι είχε αποδεχθεί ότι ο Σόλομον ήταν ο ηγέτης της ομάδας και ότι θα είναι αυτός που θα παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες. Αν η ομάδα αποδέχεται τους ρόλους, τότε θα υπάρχουν επιτυχίες», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ανελλιπώς βλέπω μπάσκετ από τότε που σταμάτησα. Θέλω να βλέπω Έλληνες παίκτες να είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Δεν μου αρέσει να βλέπω να αλλάζουν τους ξένους σαν τα πουκάμισα. Οι ομάδες που είναι σοβαρές δεν κάνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους. Εμείς θέλουμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα χωρίς να έχουμε φτάσει στην αρχή. Λιγότερους ξένους παίκτες για να ανέβει το επίπεδο και να γίνει καλύτερο το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό το φαινόμενο το βλέπω σε όλα τα αθλήματα και ειδικά στο ποδόσφαιρο που είναι χειρότερα τα πράγματα».

Για την φετινή πορεία του Άρη:

«Πρέπει να γίνει προσπάθεια να μείνουν οι περισσότεροι παίκτες του φετινού ρόστερ. Είναι σε καλό δρόμο η ομάδα, μου αρέσει μετά από πολλά χρόνια. Είναι πολύ καλή. Όσον αφορά τον Νετζήπογλου είναι ένα παιδί που ακόμα δεν ξέρουμε που θα φτάσει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.