Λαμπάδα ίσα με το μπόι του(ς) στο VAR…

Αρις Νικολάκης18 Ιανουαρίου 2022

Λοιπόν, αφήνοντας όλους, τους - γνωστούς και η εξαιρετέους – άλλους να βράζουν στο ζουμί τους…Στη χολή τους, για να ακριβολογούμε… Ο ΠΑΟΚ την ανηφόρα του. Δεν θα την τραβούσε ή θα τον είχε πάει από κάτω εάν κι εφ’ όσον το VAR δεν υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό βλέπετε, είδε σε πολλές (μετρώνται με τα δάκτυλα και της μιας και της άλλης παλάμης) φάσεις εφέτος, περιπτώσεις διαιτητικής αταξίας. Και με την τεχνολογία του αποκατέστησε την τάξη. Έτσι ο ΠΑΟΚ προσέθεσε στη βαθμολογία του βαθμούς τους οποίους δικαιούνταν από το VAR. Βαθμούς τους οποίους είχε αφαιρέσει η διαιτησία!

Ως εκ τούτου θεωρούμε πως μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του ΠΑΟΚ και των ανθρώπων του στο VAR είναι υποχρέωση του(ς). Δίχως αυτό η διαιτησία θα είχε κατακρεουργήσει τον ΠΑΟΚ εφέτος….

Αυτό συνέβη και το Σάββατο. Εάν δεν υπήρχε ο αψευδής μάρτυς κάθε φάσης, το VAR… Θα μετρούσε η φάση κατά την οποία ο ΟΦΗ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του ΠΑΟΚ ως γκολ! Ήτοι, θα γινόταν το 0-1. Και θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η ανατροπή του. Δεν θα ήταν αδύνατη. Κι ας είπε ο Νίκος Νιόπλιας, πως θα ήταν. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δε λένε, ποτέ!

Όλα αυτά όμως, πάνε. Πέρασαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τι έμεινε; Κατ’ αρχήν… Ο βρασμός γνωστών και μη εξαιρετέων… κύκλων στη χολή τους. Στη συνέχεια… Οι τρεις βαθμοί της νίκης του ΠΑΟΚ…. Το ταμείο του Ραζβάν Λουτσέσκου για την αγωνιστική κατάσταση σχεδόν ολόκληρου τού ρόστερ… Κι οι ανάγκες σε επίπεδο ζωτικής σημασίας για μεταγραφικές ενισχύσεις.

Επόμενη στροφή για τον Κυπελλούχο… Τραβά μεν, την ανηφόρα αλλά με πολλές στροφές, δε… το Κύπελλο. Η συνήθεια η οποία έγινε λατρεία. Με το συνήθη αντίπαλο: Την ΑΕΚ.

Πριν προχωρήσουμε πάντως, σε οποιαδήποτε αναφορά για τον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης στην Τούμπα… Επιτρέψτε μας, να μη θεωρούμε την προϊστορία «ειδικό βάρος» για την διεκδίκηση της πρόκρισης. Οι συνεχείς επιτυχίες του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ δεν προλειάνουν το έδαφος για άλλη μία. Θυμίζουμε δε, και πως οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εξασφαλίζουν τις επόμενες. Μπάλα παίζουν οι ομάδες κι ουχί η προϊστορία τους!

Δεν χρειάζεται βέβαια, να αναφέρουμε εμείς το επίπεδο δυσκολίας του πρώτου αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για το Κύπελλο. Μετά την εξέλιξη του αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ για το Πρωτάθλημα, μάλιστα … Τότε που με τις διορθωτικές αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό κι έγιναν κυρίαρχοι του παιγνιδιού… Καθίσταται γρίφος η αρχική ενδεκάδα τους. Έτσι το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει.

Γρίφος φυσικά, για τον Ρουμάνο προπονητή. Τούτο δε, επειδή αναμένεται αναθεώρηση πολλών επιλογών σε σχήμα και ρόλους. Με άλλα λόγια; Αναμένεται μία διαφορετική ενδεκάδα. Με ό, τι σημαίνει τούτο για τη συνοχή και την αγωνιστική ισορροπία του ΠΑΟΚ. Τα δυο μέγιστα κακά της εφετινής μοίρας του…

Εν τούτοις οι δυο τελευταίες νίκες του Κυπελλούχου στο Πρωτάθλημα ανέδειξαν την ύπαρξη προοπτικών… φωτιάς. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σκάλισε τις στάχτες της παρελθούσας ημερολογιακής χρονιάς. Βρήκε… σπίθες. Κι επιχειρεί, να ανάψει πάλι, φωτιά.

Ο πρώτος αγώνας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για το Κύπελλο είναι το κρισιμότερο τεστ της νέας ημερολογιακής χρονιάς για αμφότερες τις ομάδες. Με το ιδιαίτερα βεβαρυμμένο πρόγραμμα του Κυπελλούχου πάντως, να αποτελεί σαφές μειονέκτημα του…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.