Τα δεδομένα με Σοάρες και το ποσό που (πιθανόν) θα κοστίσει

Metrosport Team19 Ιανουαρίου 2020

Γράφουν οι Γιώργος Καστάνης – Κώστας Πετρωτός 

Προχωρημένες επαφές με την διοίκηση της Γκιμαράες και τον 24χρονο Πορτογάλο αμυντικό Ράφα Σοάρες έχουν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να έρθει στην Τούμπα ο ικανός αμυντικός. Η είδηση που διαβάσατε στη Metrosport και στο Metrosport.gr από το βράδυ της Παρασκευής επιβεβαιώνεται πλήρως από τους εκπροσώπους του Δικεφάλου.

Ο Ράφα Σοάρες βρίσκεται πολύ ψηλά στην λίστα του ΠΑΟΚ, γίνεται προσπάθεια προκειμένου να έρθει στην Τούμπα με την μορφή δανεισμού έως το καλοκαίρι και στη συνέχεια να αποκτηθεί από την Γκιμαράες. Με την οποία έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021. Το Σάββατο (18/1) το βράδυ ο παίκτης κατέγραψε την 16η συμμετοχή του με την φανέλα της Πορτογαλικής ομάδας. Αγωνίστηκε όμως για ένα μόλις λεπτό. Πιο συγκεκριμένα μπήκε στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης της Γκιμαράες με την Σάντα Κλάρα, στην οποία η ομάδα του επικράτησε με σκορ 1-0 (το γκολ σημειώθηκε στο 93ο λεπτό, δηλαδή δύο λεπτά πριν περάσει στο γήπεδο) και ανέβηκε στην έκτη θέση του Πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ο Σοάρες θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους και παράλληλα εξελίξιμους αριστερούς μπακ στην Πορτογαλία και αυτό έχει την σημασία του.

Ερχεται ως μπακ απ του Γιαννούλη

Εφόσον ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις, τότε ο Ράφα Σοάρες θα έρθει στην Τούμπα ως μπακ απ του Δημήτρη Γιαννούλη. Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ διαπιστώνουν πως έχει αρκετά περιθώρια εξέλιξης, είναι απαραίτητο να ενσωματωθεί σταδιακά στον ΠΑΟΚ και παράλληλα πάρει σε κάποια παιχνίδια ανάσες και ο Γιαννούλης, κατά συνέπεια η κίνηση γίνεται για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Και όχι για να πουληθεί (εφόσον έρθει επίσημη πρόταση) ο βασικός μπακ του Δικεφάλου.

Και άλλα ονόματα στο «τραπέζι»

Για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που έκαναν κλικ στους επιτελείς του ΠΑΟΚ. Η πρώτη προτεραιότητα όμως είναι ο Σοάρες. Εάν δεν οριστικοποιηθούν οι επαφές, τότε υπάρχει στις σχετικές λίστες που έχουν καταρτιστεί και δεύτερη αλλά και τρίτη εναλλακτική λύση, στις ίδιες ηλικίες.

Τι ισχύει για τα χρήματα  που θα δαπανηθούν

Χθες η εφημερίδα “A Bola" έδωσε οικονομικές λεπτομέρειες από την πιθανή μεταγραφή του Πορτογάλου στον Δικέφαλο.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ των Πορτογάλων ανέφερε ότι ο ΠΑΟΚ προσφέρει στη Γκιμαράες 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. Παράλληλα, έγραψαν ότι ο νέος τεχνικός της Βιτόρια Γκιμαράες, Ίβο Βιέιρα, δεν χρησιμοποιεί συχνά τον Σοάρες. Χθες τον έβαλε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όπως προαναφέραμε. Οι πληροφορίες της “Μ” όμως αναφέρουν πως ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Σοάρες δεν πρόκειται να δαπανήσει ένα ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Οσον αφορά για τις απολαβές του παίκτη, δεν θα είναι υψηλές, μπορεί να συμφωνήσει με ένα λογικό ποσό.

Το θέμα αναμένεται να παρουσιάσει εξέλιξη μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς εφόσον συμφωνήσουν οι δύο ομάδες και ο παίκτης, τότε θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για να έρθει στην Τούμπα και να υπογραφούν τα σχετικά συμβόλαια. 

Τι δήλωνε ο Σοάρες γεμάτος αυτοπεποίθηση

Εχει σημασία να δούμε τι δήλωνε ο ίδιος ο παίκτης για τις ικανότητές του και την προοπτική που παρουσιάζεται για την καριέρα του καθώς προέρχεται από τις ακαδημίες της Πόρτο. Ο Σοάρες παρουσιαζόταν με ισχυρή αυτοπεποίθηση, μεγάλο πάθος και πίστη για τις δυνατότητές του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον περασμένο Μάρτιο στην εφημερίδα O Jogo μίλησε για τον τρόπο παιχνιδιού του και τους λόγους που έφυγε από την Πόρτο και επέλεξε την Γκιμαράες.

Δεν δίστασε μάλιστα να πει επί λέξει: «Είμαι ο τρίτος καλύτερος στην Πορτογαλία, πίσω από τον Αλεξ Τέλες και τον Γκριμάλντο. Δίνοντας μία ασίστ μου προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση, είναι μισό γκολ. Το παιχνίδι μας στηρίζεται στα «τριγωνάκια» και στη συνέχεια να «σερβίρω» σε αυτόν που θα τελειώσει τη φάση. Έχω εύκολες κούρσες και τελειοποιώ την τεχνική μου. Είμαι πολύ καλός σε αυτό. Αλλά οι ασίστ καταγράφονται, όταν οι συμπαίκτες μου τελειώνουν επιτυχώς τις φάσεις», είπε ο Σοάρες.

- Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε ώθησαν να φύγεις από την Πόρτο;

«Όταν πίστεψα πως ήρθε η ευκαιρία μου, ήρθε ο Άλεξ Τέλες. Και υπήρχε και ο Μιγκέλ Λαγιούν. Κατά κάποιον τρόπο οι προοπτικές μου έκλεισαν, καθώς υπήρχαν δύο παίκτες που αγοράστηκαν με 6,5 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας. Θα ήμουν η τρίτη επιλογή και αποφάσισα να φύγω δανεικός».

- Έκανες σωστή επιλογή με την Γκιμαράες;

«Ηθελα να συμβάλλω στην προοπτική της επιτυχίας της ομάδας. Εχει όλα τα στοιχεία μίας σπουδαίας ομάδας. Αυτό που με εξέπληξε ήταν το πάθος που έχει όλη η πόλη για την ομάδα. Η Γκιμαράες έχει όλα τα φόντα να γίνει μια μεγάλη ομάδα σαν την Πόρτο. Σε βάθος χρόνου, η Γκιμαράες θέλει να φτάσει να διεκδικεί τον τίτλο”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.