Κύριοι, μας ζαλίσατε με την καραμέλα των πολλών αγώνων, των ταξιδιών, της κούρασης και των τραυματισμών

Στέλιος Γρηγοριάδης26 Μαΐου 2022

Αγαπητή Metrosport

Ο ΠΑΟΚ έδωσε φέτος 59 αγώνες. Ο Ολυμπιακός 56. Οι παίκτες και των δύο ομάδων, μαζί με τους προπονητές τους, είχαν να λένε για το… βασανιστικό ανδραγάθημά τους. Το πιπίλιζαν σαν καραμέλα κάθε φορά που χρειαζόταν μια δικαιολογία για τις κακές εμφανίσεις και τις ήττες τους. Η κούραση, τα ταξίδια, η πολλή ενέργεια που “έβγαλε” η ομάδα τους σε πολλά ματς, οι τραυματισμοί που ήρθαν ως επακόλουθο και πάει λέγοντας.

Στον ΠΑΟΚ η καραμέλα έλιωσε. Το κακό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα εν μέσω προκριματικών στο Conference League, αργότερα ο αποκλεισμός από τη Μαρσέιγ και η άθλια εικόνα στα πλέι οφ την έφεραν πολλές φορές στο στόμα κάποιων παικτών, αλλά κυρίως του Ραζβάν Λουτσέσκου. Στον Ολυμπιακό τη χρειάστηκαν μόνο μετά τον αποκλεισμό από την Αταλάντα και από τον ΠΑΟΚ, καθώς το χάλι του ΠΑΟΚ τούς επέτρεψε να ξεπεράσουν χωρίς συνέπειες το δικό τους χάλι στα πλέι οφ, ωστόσο συνέβαλαν κατά πολύ κι αυτοί στο να δημιουργηθούν τα εξής εύλογα ερωτήματα:

1. Δεν είναι κάθε χρόνο τρεις οι στόχοι των δύο κορυφαίων ομάδων στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο; Κάθε χρόνο δεν μας λένε ότι θέλουν να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να κάνουν μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη; Απάντηση: Ναι.

2. Κάθε χρόνο γι’ αυτούς τους στόχους δεν παλεύουν; Δεν προσπαθούν να πάρουν το Πρωτάθλημα και για να προσθέσουν έναν τίτλο στο ενεργητικό τους, αλλά και για να παίξουν στο Champions League; Κάθε χρόνο δεν προσπαθούν να πάρουν και το Κύπελλο για να κάνουν νταμπλ; Κάθε χρόνο δεν επιδιώκουν να διακριθούν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Απάντηση: Ναι.

Τότε γιατί μας ζαλίζουν το κεφάλι με τα πολλά ματς, την κούραση, τα ταξίδια και τους τραυματισμούς; Είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχουν όλα αυτά από τη στιγμή που προσπαθούν να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερο και στους τρεις στόχους τους. Αν δεν θέλουν τις επιβαρύνσεις, μπορούν να αποκλειστούν οικειοθελώς από τον πρώτο κιόλας προκριματικό γύρο στην Ευρώπη, ή μπορούν να αποκλειστούν από τον πρώτο κιόλας γύρο στο Κύπελλο, ή μπορούν να κάνουν... χαβαλέ στο Πρωτάθλημα για να επικεντρωθούν στα άλλα δύο ταμπλό.

Είναι γελοίο να προσπαθούν να πετύχουν και στα τρία και μετά να παραπονιούνται ότι οι ομάδες τους κουράστηκαν, ότι ταξίδεψαν πολύ, ότι είχαν πολλούς τραυματισμούς, ή ότι οι παίκτες έχασαν κάποια στιγμή την πνευματική ισορροπία τους. Μοιάζει με ανέκδοτο. Η, μάλλον, δεν μοιάζει. Είναι ανέκδοτο.

Η μόνη ρεαλιστική και εύστοχη άποψη που διατυπώθηκε ήταν αυτή που πρόβαλε στην τελευταία συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΟΚ. Αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος και κατάργηση των ανούσιων πλέι οφ. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολλοί, πάρα πολλοί για το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι 36 αγώνες Πρωταθλήματος για τις πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου. Ολα τα υπόλοιπα είναι αρλούμπες και αστείες δικαιολογίες. Στο Κύπελλο ήδη δίνουν λίγα ματς οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο τρόπος διεξαγωγής είναι σταθερός. Είτε σου αρέσει και μετέχεις, είτε δεν σου αρέσει και δεν ασχολείσαι. Δεν είναι σοβαρό να μετέχεις, να προσπαθείς να διακριθείς και, αν προχωρήσεις πολύ, να το επικαλείσαι γκρινιάζοντας για τους πολλούς αγώνες που έδωσες. Κύριοι, έλεος. Μας κουράσατε μ’ αυτή την ανοησία...

ΥΓ. Από σήμερα και κάθε μέρα, μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, το ίδιο υστερόγραφο: Μην ξεγελαστείτε πάλι εκεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Ο μεγάλος ΠΑΟΚ που ονειρεύεστε εσείς και θέλει ο κόσμος του, θα γίνει μόνο με ΠΟΛΛΕΣ και ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ μεταγραφές. (Με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα εισακουστούμε και εμείς και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για το αυτονόητο)

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.