Κύριοι αποτύχαμε για ακόμη μια φορά…

Στέλιος Παρθενάκης05 Ιουλίου 2021

Το ελληνικό μπάσκετ είναι συλλογικά και εθνικά το πιο επιτυχημένο άθλημα στην Ελλάδα. Από το 1987 και μετά μετάλλια, επιτυχίες και πολλές χαρές, γαλούχησαν μια ολόκληρη γενιά…

Οι προσδοκίες για μια πρόκριση στην Ολυμπιάδα καταρρίφθηκαν μεγαλοπρεπώς… 

Η Τσεχία έπαιξε απλό και σύγχρονο μπάσκετ. Όταν χάνεις 93-63 και στο τέλος ηττάσαι με 97-72, τότε αυτό λέγεται πανωλεθρία. Στον αγώνα με την Τσεχία θέλαμε νίκη στην Κίνα με 12 πόντους, δεν τα καταφέραμε… Στον Καναδά θέλαμε νίκη με μισό πόντο και χάσαμε με 25 σε έναν ακόμα αποκλεισμό σε Προολυμπιακό τουρνουά.

Στην Κίνα με πλήρη ομάδα ούτε 10οι. Στο Προολυμπιακό τουρνουά φτάσαμε στον τελικό και αποκλειστήκαμε. Στην ΕΟΚ οι εκλογές αναβάλλονται από μήνα σε μήνα, τα βαριά ονόματα της χώρας μας πολλές φορές προτίμησαν να σταματήσουν νωρίς από την Εθνική και βλέπουμε τον Ντόντσιτς να οδηγεί τη Σλοβενία στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 2017 και χθες να την πηγαίνει …από το χεράκι στην Ολυμπιάδα…

Όσο για το υλικό που θέλουμε να πιστεύουμε από πίσω , δεν υπάρχει… Δείτε τις φουρνιές των παίδων, των εφήβων και των πιο μικρών ηλικιών… Ο Μαντζούκας έπρεπε να είναι στην Εθνική κύριοι ελλείψει άλλου τριαριού… Ναι ο Μαντζούκας , αφού δεν έχουμε τριάρι χωρίς Παπαπέτρου και Παπανικολάου… Στη θέση δυο ο Ντόρσεϊ έπρεπε να ήταν παρών, αλλά όχι την τελευταία στιγμή… Δεν έχουμε το ταλέντο της φουρνιάς των Γιαννάκη-Γκάλη και Σπανούλη-Ζήση….

Οι υποδομές μας πρέπει να αλλάξουν σε θέμα δουλειάς και η νέα ηγεσία της ΕΟΚ να βάλει πλάνο πενταετίας σε όλα τα επίπεδα. Δεν ξέρω ποιος θα βγει και δε με ενδιαφέρει, δεν είναι δική μου δουλειά.

Λιόλιος- Φασούλας-Παπανικολάου και οι λοιποί. Τέρμα τα ψέματα, 12 χρόνια ανομβρίας κούρασαν…

Ευχαριστούμε τον Ρικ Πιτίνο για την παρουσία του ένα μήνα…

Υπάρχει ένα Ευρωμπάσκετ για το 2022. Βρείτε έναν βασικό κορμό για την Εθνική, Έλληνες παίκτες δουλέψτε μέρα-νύχτα για να βελτιωθείτε και να έχουμε μια αντάξια φουρνιά να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Αλλιώς, ας αφήσουμε τις μεγάλες προσδοκίες όλοι (ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΠΑΙΚΤΕΣ-ΜΑΝΑΤΖΕΡ) και ας προσγειωθούμε στην σκληρή πραγματικότητα…Η έλλειψη επιτυχιών μιλάει από μόνη της για το επίπεδο στο οποίο έχει περιέλθει το ελληνικό μπάσκετ.

Και μην ξεχνάμε την απουσία ύστερα από 30 ΧΡΟΝΙΑ ελληνικής ομάδας σε τελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης….

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.