Κυρίαρχος ΠΑΟΚ με ισχυρό κέντρο

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έχει αρχίσει και πλέον ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του έχουν αφοσιωθεί απόλυτα στην προετοιμασία του πλάνου με το οποίο θα επιδιώξουν να πάρουν την νίκη. Ο Ρουμάνος τεχνικός και οι συνεργάτες του γνωρίζουν καλά ότι ο ΠΑΟΚ στο «σπίτι» του, για να επικρατήσει, θα πρέπει να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού και ακριβώς πάνω σε αυτό σχεδιάζουν και το μοντέλο παιχνιδιού που θέλουν να ακολουθήσει η ομάδα.

Τις προηγούμενες μέρες εστιάσαμε πολύ στην υπόθεση γκολ που ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να «ζητήσει» με τους φορ του (Ολιβέιρα ή και Γκορντεζιάνι) ή ακόμη και με σχήμα χωρίς «καθαρόαιμο» φορ 4-6-0, με τον Ελ Κανουυρί λίγο πιο προωθημένο), όμως, ο Ρουμάνος τεχνικός γνωρίζει ότι για να αυξήσει ο Δικέφαλος τις πιθανότητες νίκης θα πρέπει να παράξει φάσεις. Αυτό για να γίνει θα πρέπει να δουλέψει πολύ καλά η τριάδα των μέσων του ΠΑΟΚ (Ντάντας, Κούρτιτς και Ντόουγκλας) και να κερδίσει την μάχη της μεσαίας γραμμής από την αντίστοιχη τριάδα του Παναθηναϊκού (Τσέριν, Κουρμπέλης και Πέρεθ πιθανότατα). 

Ο Πορτογάλος είναι ο πρώτος πασέρ του πρωταθλήματος, ενώ τόσο ο Κούρτιτς με την απόδοσή του (και) στην εθνική Σλοβενίας, όσο και ο Ντόουγκλας μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και αυτό μπορεί να μετρήσει καταλυτικά.

Επιπλέον, πάνω σε αυτή την λογική, ο Λουτσέσκου περιμένει πολλά από τον Αντρίγια και τον Νάρεϊ. Ο Σέρβος έρχεται με φόρα από τις καλές εμφανίσεις με την Σερβία, ο Γερμανοτογκολέζος ήταν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του ΠΑΟΚ πριν την διακοπή και ποντάρει πάνω του. Αν αυτοί οι πέντε λειτουργήσουν καλά, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.