Κυριάρχησε πάλι, στην επικαιρότητα ο Ιβάν Σαββίδης

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2020

Αρθρογραφεί ο Αρις Νικολάκης

Not bad idea! Έτσι θα έλεγαν στο – που λέει ο λόγος – χωριό μας σχολιάζοντας τη φερόμενη ανάπτυξη δράσης της οικογένειας Σαββίδη στη Λατινική Αμερική. Not bad idea. Ήτοι μεθερμηνευόμενο… Πολλή καλή ιδέα!

Κι εάν δε μας απατά η μνήμη μας… Είναι ιδέα η οποία καιρό τώρα συζητιέται (…διακριτικά!) στην «αγία οικογένεια» του ΠΑΟΚ. Με ανιχνευτικές επαφές παλαιότερα τεχνικών διευθυντών της ΠΑΕ και βετεράνων παικτών του «δικέφαλου» της απολύτου εμπιστοσύνης της οικογένειας Σαββίδη. Εάν δε μας απατά η μνήμη μας, επιμένουμε. Έτσι; Αυτή η εξαιρετικά …προχωρημένη ιδέα για την δημιουργία ενός διαμετακομιστικού κέντρου – λέμε εμείς – για την αποδήμηση ταλέντων από την υπ’ αριθμόν ένα παραγωγική χώρα στον κόσμο. Καθώς μάλιστα, η πόρτα για την Βραζιλία στην Ευρώπη είναι στην Πορτογαλία συζητιόταν η ιδέα δημιουργίας γέφυρας μέχρι την Ελλάδα…

Δεν είναι φυσικά, μία εύκολη υπόθεση. Αντίθετα. Είναι μία πολλή δύσκολη υπόθεση. Κι όχι τόσο για το οικονομικό της κόστος αλλά κυρίως, για τον έλεγχο και διαχείριση της ως επένδυσης της οικογένειας Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ.

Εάν πάντως, ως ιδέα είναι άλμα στο εγγύς μέλλον… Ως πράξη θα είναι άλμα στο απώτερο μέλλον. Στη νοητή – κι ουχί στην αδιανόητη – σφαίρα της φαντασίας. Απλησίαστης κι ως ονείρου για άλλες ομάδες! Με τεράστιο όφελος… Κυρίως, αγωνιστικό για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εξάλλου αυτό το όφελος ήταν, είναι και θα είναι ο στόχος ζωής του «τσάρου της Τούμπας» και της οικογένειας του. Αφήστε που κι οικονομικά θα ωφεληθεί τα μέγιστα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ – φτιάχνοντας κι όνομα με ειδικό βάρος στην Βραζιλία - καθώς τα προϊόντα μιας τέτοιας επένδυσης θα είναι από την πηγή στην κατανάλωση…

Τέλος πάντων. Είναι πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα αυτοί οι υψηλότατοι στόχοι. Καθώς μάλιστα, είναι κι εφικτοί για τον ΠΑΟΚ – χάρη στην οικονομική επιφάνεια του Ιβάν Σαββίδη – αυτή η πολυτέλεια καθιστά οποιαδήποτε ομάδα κι επί του παρόντος κι επί του μέλλοντος αταλάντευτα σταθερή υπεραξία στο χρηματιστήριο της μπάλας.

Όπως και να το κάνουμε η είδηση από την Βραζιλία αλλά και το ευρειών διαστάσεων ρεπορτάζ ολκής των συναδέλφων (εντυπωσίασαν με την ταχύτατη και πρωτοπόρα κάλυψη του θέματος) στο Metropolis κατέστησαν αυτή την είδηση… Θέμα κυρίαρχο στην πανελλήνια (κατ’ αρχήν…) επικαιρότητα!

Αυτά όμως, για το αύριο. Για το σήμερα; Το ντέρμπι με την ΑΕΚ – η οποία παίζει το τελευταίο της χαρτί στο «μέτωπο» του τίτλου - και για να ακριβολογούμε οι τρεις βαθμοί αποτελούν τον στόχο του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου. Δεν υπάρχουν για το επίπεδο αυτού του ΠΑΟΚ… Ρεβάνς, εκδίκηση, εξαγνισμός για τον τρόπο απώλειας βαθμών τα περασμένο Σάββατο, μήνυμα κι επίδειξη ισχύος… Για το επίπεδο αυτού του ΠΑΟΚ υπάρχουν μόνον οι τρεις βαθμοί! Αυτοί είναι η ουσία. Όλα τα άλλα είναι η εντύπωση. Και με εντυπώσεις καρπούς δεν δρέπεις. Τίτλους δεν κερδίζεις.

Οι τρεις βαθμοί βέβαια, πιστώνονται μόνον με τη λήξη κάθε αγώνα. Νωρίτερα το… κοντέρ δεν γράφει. Και λάθη δεν επιτρέπονται. Αστοχίες απαγορεύονται. Επιβάλλεται κατάθεση ψυχής στον βωμό κάθε αγώνα… Κάθε Τελικού όπως κατά κανόνα αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ κάθε αγώνα του. Κατά κανόνα. Εξαίρεση του εκείνος του περασμένου Σαββάτου. Τότε που συνωμότησε ο κακός του εαυτός με το… σύμπαν! Για να χάσει τρεις βαθμούς…

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (10/1)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.