Κυριάρχησαν Παπαμιχαήλ & Φιλτισάκου - Έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20 ο Κριτούλης

Παναγιώτα Χαλκιά22 Ιανουαρίου 2023

Το νήμα έκοψαν πρώτοι οι Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στους άνδρες και η Κυριακή Φιλτισάκου στις γυναίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην που έγινε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμο του Σχινιά.

Ο 34χρονος βαδιστής τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2.40.58 για να κερδίσει τον πανελλήνιο τίτλο και να βάλει τον πρώτο του αγώνα στο ranking για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Γιάννης Καύκας με 2.53.59 και στην τρίτη ο Κώστας Ντεντόπουλος με 2.59.07.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ μετά το τέλος του αγώνα υποστήριξε: «Οι συνθήκες δεν ήταν όσο καλές θα θέλαμε. Δυστυχώς η πίστα στο Κωπηλατοδρόμιο είναι αρκετά βαριά και δεν σου επιτρέπει να κυνηγήσεις κάτι καλό. Είμαι σε καλή κατάσταση και θεωρώ πως σε έναν άλλο αγωνιστικό χώρο θα ήμουν σε θέση να πάω περίπου στο 2.36. Οι αλλαγές με το ράνκινγκ επιβάλλουν να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις. Μετά την Κολομβία θα συμμετάσχω είτε σε κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό είτε στο Πανελλήνιο, ενώ υπάρχει και το Βαλκανικό. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη διετία, καθώς υπάρχει και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς στα 20χλμ. βάδην. Αυτό σημαίνει πως μέσα στη σεζόν θα αγωνιστώ σε τουλάχιστον σε ένα 20άρι το οποίο θα μετρήσει για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού».

Η Κυριακή Φιλτισάκου έφτασε πρώτη στον τερματισμό με χρόνο 2.56.59. Άτυχη στάθηκε η Έφη Κουρκουτσάκη, η οποία εγκατέλειψε τον αγώνα στο 17ο χλμ λόγω στομαχικών διαταραχών. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου τόνισε: «Σίγουρα δεν είμαι ικανοποιημένη από τον χρόνο. Το θετικό είναι ότι κατάφερα να ολοκληρώσω τον αγώνα μου. Οι συνθήκες δεν ήταν όσο καλές θα ήθελα και αυτό με έκανα να μην αισθάνομαι καλά στη διάρκεια του αγώνα. Η προετοιμασία έχει πάει καλά και προχωράμε. Έχω μπροστά μου αγώνες, τόσο στα 35χλμ. όσο και στα 20χλμ». 

Δεύτερη τερμάτισε η Όλγα Φιάσκα με 2.59.13, επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό της ρεκόρ και τρίτη η Σοφία Αλικανιώτη με 3.13.24.

Ξεχώρισαν Αντωνοπούλου – Παπαστεργίου στα 20χλμ

H Αναστασία Αντωνοπούλου και ο Ανδρέας Παπαστεργίου ήταν οι νικητές στο 20άρι. Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε 1.47.24 στο πρώτο 20άρι της καριέρας της καθώς είναι μόλις 18 ετών και αγωνίζεται στην κατηγορία των νεανίδων. Η ίδια μετά το τέλος του αγώνα, επισήμανε: «Επέλεξα να μπω στα 20χλμ. βάδην και να κάνω τον πρώτο μου αγώνα, κυρίως για προπονητικού λόγους, αλλά και για να εξοικειωθώ με την απόσταση στην οποία θα αγωνίζομαι το 2024.Εχω μπροστά μου πολλούς αγώνες για να διεκδικήσω το όριο (51.15) για τα 10χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Κ20. Πέρυσι είχα τις πανελλήνιες εξετάσεις κι έτσι δεν μπόρεσα να κάνω όπως ήθελα την προετοιμασία μου, ωστόσο φέτος έχω ρίξει το βάρος μου στην προπόνηση».

O Παπαστεργίου έκανε το δεύτερο αγώνα της καριέρας του στα 20χλμ και τερμάτισε πρώτος με 1.37.11 βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ που ήταν 1.38.22 από τον περσινό αγώνα στην Πάτρα. «Μπήκα στον αγώνα για να κάνω το όριο για το Ευρωπαϊκό, ωστόσο ήμουν σφιγμένος. Μετά τα μισά της διαδρομής έχασα το ρυθμό μου κι έτσι έχασα το στόχο μου. Έχω μπροστά μου αγώνες για να πετύχω το χρόνο που θέλω και να φτάσω στις επιδόσεις που μπορώ», τόνισε στο φινάλε.

20χλμ βάδην γυναικών

1.Αναστασία Αντωνοπούλου 1.47.24

2. Φωτεινή Μπαντούνα 2.13.24

20 χλμ βάδην ανδρών

1.Ανδρέας Παπαστεργίου 1.37.11.

2. Αριστοτέλης Μπούσδας – δεν ολοκλήρωσε

Έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20 ο Κριτούλης

Ο Γιώργος Κριτούλης (Έφηβος Χίου) ήταν νικητής στα 10χλμ. βάδην Ανδρών Κ20, μια επίδοση που του εξασφαλίζει από νωρίς την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο αθλητής τερμάτισε σε 45.46, επίδοση καλύτερη από το 46.00 που έχει η ΕΑ για συμμετοχή στη διοργάνωση του Αυγούστου.

Μετά το τέλος της αγώνα υποστήριξε ότι: «Είμαι χαρούμενος γιατί κατάφερα να πετύχω τον αρχικό μου στόχο. Οι συνθήκες σήμερα ήταν πολύ καλές, αφού δεν είχε άνεμο. Τώρα θα συνεχίσω την προπόνηση μου με στόχο μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό. Ίσως αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, καθώς και στο πρωτάθλημα της κατηγορίας μου.Πέρα από τη βοήθεια του προπονητή μου, έχω την υποστήριξη και του Χριστόφορου Μερούση, ο οποίος με βοηθάει πολύ σε ό,τι έχει να κάνει με την προπόνηση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.