Κυριάκος: «Είναι αυτονόητο ότι ο Σαββίδης θα βοηθήσει»

Metrosport Team24 Μαρτίου 2020

Ο Κυριάκος Κυριάκος αποφάσισε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Το νέο μέλος της οικογένειας του Δικεφάλου μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την απόφαση του να επιστρέψει, τη βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη στο ΑΧΕΠΑ, εξήγησε τι εννοεί με τη λέξη εξορθολογισμός αλλά και το εάν η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα με το FFP.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ για να κάνει το επόμενο βήμα: «Στο κομμάτι της επικοινωνίας πρέπει όλοι να ζηλεύουν τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προκαλεί αντανακλαστικά μίσους στους υπόλοιπους αλλά είναι καλύτερος στη συνείδηση όλων σε όλους τους τομείς. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο πρέπει να είναι κατανοητός πρωτίστως στους δικούς του οπαδούς. Ο κόσμος έχει πλέον μια σιγουριά ότι στον ΠΑΟΚ δουλεύουν ικανά στελέχη, ξέρουν τις προθέσεις του ηγέτη και μπορούν να μας συγχωρούν και κάποια λάθη.

Η πραγματικότητα είναι ότι αντιμετωπίζουν τη Θεσσαλονίκη ως εξωτικό φρούτο. Γενικώς δεν μας γνωρίζουν τόσο καλά. Ζουν σε μια καθημερινότητα με διαφορετική ατζέντα. Εκεί πάντα χρειαζόμασταν δουλειά είναι η αλήθεια. Το να είμαστε κατανοητοί σε τέτοια κοινά μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του ΠΑΟΚ από χορηγούς μέχρι και τους δικαστές που μπορεί να τον δικάσουν».

Για τη στήριξη του Σαββίδη στο ΑΧΕΠΑ: «Δεν θα ήθελα να αναλύσω πολλά. Είναι αυτονόητο ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι δυνατόν να μην αφουγκραστεί τις ανάγκες και να μην βοηθήσει. Έχει διαρκή δράση σε αυτό τον τομέα και το γνωρίζετε. Δεν είναι μια κίνηση διαφήμισης αλλά κάνουμε κάτι ό,τι μπορούμε για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση. Είναι άχαρο να διαφημίσουμε κάτι που είναι ήδη γνωστό».

Για το εάν πέφτει ο πήχης των απαιτήσεων της ομάδας: «Εξορθολογισμός σημαίνει ότι οι εκτός 18άδας παίκτες να κοστίζουν όσο όλος ο Παναιτωλικός ή να μην υπάρχουν παιδιά από την Κ19. Φυσικά οι απαιτήσεις και οι στόχοι θα παραμείνουν ίδιοι».

Για το πρωτάθλημα: «Κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει την πορεία της καραντίνας και όλοι ευχόμαστε να ξεπεραστεί γρήγορα. Θέλουμε όλοι να είναι σύντομο αυτό το διάστημα. Προφανώς αυτό που θέλουμε όλοι είναι να μην σβηστεί η προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς έτσι αλλά να συνεχιστεί. Είναι μια δύσκολη εξίσωση. Το πιο δύσκολο σε αυτή τη διαδικασία θα είναι για το πώς θα ενεργοποιηθούν οι αθλητές ενώ είναι αδρανείς για δύο μήνες. Αυτό θα είναι πιο δύσκολο και ίσως αντιδράσουν και εκείνοι».

Για το Financial Fair Play: «Ο εξορθολογισμός θα παίξει το ρόλο του και σε αυτό το κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ έχει υπερβεί κάποια όρια αλλά δεν θα αφήσουμε να φτάσει σε ένα σημείο που θα έχει πρόβλημα η ομάδα».

Για την απόφαση να ακολουθήσει το κομμάτι της πολιτικής: «Πήρα την απόφαση να σταματήσω τη δουλειά που έκανα στον ΠΑΟΚ. Προέκυψε η πρόταση για τις εκλογές. Θεώρησα ότι η πολιτική μου δίνει το δικαίωμα να κάνω αυτό που μου αρέσει και θα ήμουν χρήσιμος. Το διαχειρίστηκα ορθά. Βέβαια, ήξερα ότι αυτό έχει ημερομηνία λήξης και δεν ήθελα να γίνω και εγώ πολιτικό στέλεχος. Ο κ. Σαββίδης πρόσφατα μου ζήτησε να ενεργοποιήσουμε τα όσα συζητήσαμε το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν μια πρόταση που δεν μπορούσα να πω όχι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.