Κυπελλούχος Ελλάδος η ΑΕΚ στο βόλεϊ γυναικών

Metrosport Team11 Μαρτίου 2023

To πρώτο κύπελλο στην ιστορία της κατέκτησε η ΑΕΚ επικρατώντας με 3-1 του Παναθηναϊκού στον τελικό. 

Η Ένωση πήρε από νωρίς προβάδισμα δύο πόντων αλλά το «τριφύλλι» κατάφερε να περάσει μπροστά αναγκάζοντας τον Γιουνούς Οτσάλ να πάρει το πρώτο time out. Οι «κιτρινόμαυρες» έτρεξαν ένα σερί 0-9 και ανέτρεψε το σκορ (15-20) και εν τέλει και το πρώτο σετ. 

Στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο του καθαρίζοντας το σετ με 25-14. Στο τρίτο σετ, οι παίκτριες της ΑΕΚ έκαναν ένα δυνατό ξεκίνημα αποκτώντας προβάδισμα πέντε πόντων (1-6), με αποτέλεσμα ο Γιάννη Καλμαζίδης να πάρει γρήγορα time out. 

Ο Παναθηναϊκός διέκοψε προσωρινά τον ρυθμό της «Ένωσης» και μείωσε στους δύο (5-7), ωστόσο οι «κιτρινόμαυρες» με τις Καλντερόν και Νίζετιχ έφτασαν σε double score (6-12). Το «τριφύλλι» βελτίωσε την μπλοκ άμυνα και μείωσε στο ελάχιστο (14-15), παραμένοντας σε απόσταση αναπνοής αλλά η Ένωση πήρε απόσταση τριών πόντων από τον Παναθηναϊκό (18-21), η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να πάρει ξανά προβάδισμα στα σετ με σκορ 20-25. 

Στο τελευταίο σετ, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά (3-2) αλλά η Ένωση πήρε τη διαφορά. Οι «πράσινες» έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν σε 16-17. Όμως, η ομάδα του Γιουνούς Οτσάλ με τις Καλαντάτζε και Καλντερόν βρήκε λύσεις και ψυχολογία και τελείωσε το σετ με 19-25.

 Τα σετ: 21-25, 25-14, 20-25, 19-25

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.