Κύπελλο: Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ

Γιώργος Ζαΐρης16 Μαρτίου 2021

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚστο θεσμό του Κυπέλλουκαι τρανή απόδειξη είναι η επικράτηση στους τρεις τελευταίους τελικούς όπου ο Μάνταλος μπήκε στο γήπεδο με το Κύπελλο αλλά έφυγε χωρίς αυτό.

Στην ημιτελική φάση οι δυο ομάδες έχουν βρεθεί στο παρελθόν τέσσερις φορές με τον Δικέφαλο του Βορρά να πανηγυρίζει τρεις προκρίσεις αλλά όλες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Αρχικά την περίοδο 1980-81 όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τους δυο αγώνες με 1-0 στην Τούμπα και 2-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η δεύτερη φορά που συναντήθηκαν πάντα για την ημιτελική φάση ήταν την περίοδο 1991-92 όταν η πρόκριση είχε κριθεί στην παράταση.

Ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με 2-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια, κατάφερε στην Τούμπα στην κανονική διάρκεια του αγώνα να πετύχει το ίδιο σκορ και στην παράταση βρήκε ένα ακόμη γκολ και πήρε την πρόκριση. Ακολούθησε η συνάντηση των δυο ομάδων (πάντα σε ημιτελική φάση την περίοδο 2002-03. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός με 1-0 και έφερε ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα.

Τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δυο ομάδες ήταν πριν από δέκα χρόνια, την περίοδο 2010-11 όταν ο ΠΑΟΚ πήρε λευκή ισοπαλία στην Αθήνα αλλά ηττήθηκε με 1-0 στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.



Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.