Κύπελλο Ελλάδας: Το Πανθεσσαλικό... και η προοπτική του εξωτερικού

Metrosport Team27 Ιανουαρίου 2023

Μετά και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό, ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τον τελικό και τα σενάρια διεξαγωγής του. Η ομάδα του «Δικεφάλου» εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για τους «4» του θεσμού, εκεί όπου θα συναντήσει τη Λαμία, με στόχο να παρευρεθεί για ακόμη μια φορά, τα τελευταία χρόνια στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Με δεδομένο ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει έναν «βατό» αντίπαλο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις και τα σενάρια περί του γηπέδου, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έναν τελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και μια ομάδα της Αττικής. Φυσικά, το ζευγάρι του άλλου ημιτελικού (ΑΕΚ-Ολυμπιακός) είναι αρκετά αμφίρροπο. Βέβαια, η προκήρυξη για το Κύπελλο Ελλάδας διαφέρει από τις προηγούμενες, καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου αν προκριθεί μία ομάδα της Θεσσαλονίκης κόντρα σε μία ομάδα από την πρωτεύουσα.

Αν και δεν έχουν οριστεί ακόμη οι ημερομηνίες και οι ώρες των ημιτελικών, τα σενάρια για τον μεγάλο τελικό έχουν ξεκινήσει. Το Πανθεσσαλικό Στάδιο έχει να φιλοξενήσει τελικό από το 2017, όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τότε το Κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι, όμως, που σημαδεύτηκε από επεισόδια, λόγω της περιορισμένης αστυνόμευσης στις περιοχές γύρω από γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην προκήρυξη για το Κύπελλο Ελλάδας, γίνεται αναφορά και στην πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού στο εξωτερικό!

«Η ΕΠΟ επίσης δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη ομοσπονδία», αναφέρεται χαρακτηριστικά αφήνοντας στην… ευχέρεια της ΕΠΟ να πάρει την τελική απόφαση για το πού θα διεξαχθεί ο τελικός.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.